Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 09 Aralık 2016 - 16:12 Yorum: 0

1. Bisiklet Spor Çalıştayı Antalya’da başladı

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, "Türkiye'de bisiklet sporu bugün hak ettiği yerde değil. Eski başarıları da kabul etmiyoruz....

1. Bisiklet Spor Çalıştayı Antalya’da başladı

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, "Türkiye'de bisiklet sporu bugün hak ettiği yerde değil. Eski başarıları da kabul etmiyoruz. Bugünkü Fransa turunda koşabilecek, olimpiyatlarda hakkıyla koşabilecek, dünyada ses getirebilecek bir takım yapma yolunda çalışmaları başlattık" dedi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) tarafından düzenlenen 1. Bisiklet Spor Çalıştayı Antalya'nın Belek'te başladı. TBF Başkanı Erol Küçükbakırcı ve yönetiminin hazır bulunduğu çalıştaya eski bisiklet sporcuları, eski ve yeni hakemler, antrenörler, kulüp yöneticileri, gözlemciler ile yöneticiler katıldı. Çalıştayda Hakem Gelişim, Antrenör Gelişim ve Bisiklet Mekanisyenlik Kursu seminerleri verildi. Çalıştayın ilk oturumunda Prof. Dr. Rüştü Güner tarafından doping paneli düzenlendi. Prof. Güner, doping ile ilgili kullanılmaması gereken yasaklı maddeler içeren ilaçların zararları hakkında bilgi verdi.

TBF Başkanı Erol Küçükbakırcı, Türkiye'de bisiklet sporunun hak ettiği yerde olmadığını ifade ederek, "Türk bisikletinin bugünkü durumu hak ettiği durum değil. Eski başarıları da kabul etmiyoruz. Bugün Fransa turunda koşabilecek, olimpiyatlarda hakkıyla koşabilecek, dünyada ses getirebilecek bir takım yapma yolunda çalışmaları başlattık. İlk şuramız, 1923'te start verilen bisiklet sporundan bu yana yapılan ilk şura. Bisiklet Sporu, Federasyonun kendi başına yöneteceğinden öte ortak akılla geliştirilebilecek bir spor. Burada devlet büyüklerimizin verdiği destekle birlikte başarıya yansıtacağımız yolları çalışmaya başladık" dedi.

"Bisikletle evden okula okulda eve" projesi ile ilgili bilgi veren Küçükbakırcı, "Altyapı ile ilgili bisiklet yollarının artması için Belediyelerimizi ziyaret edeceğiz. Okuldan eve evden okula projesini başlatacağız ilkokulda. İnşallah bu altyapı oluştuktan sonra mevcut spor yapan sayımızı arttıracağız. Çok fazla kulüp kurma yoluna gideceğiz. Kulüpler sadece sporla uğraşacak başka bir şeyle uğraşmayacak. Dolayısıyla belediyelerden ve bu kulüplerden destek alacağız. Bu desteklerle sayımız artınca mücadeledeki artışta gözle görülür hale gelecek. Dolayısıyla bu mücadelenin sonu başarı getirecek" ifadelerini kullandı.

1. Bisiklet Spor Çalıştayı Antalya’da başladı

1. Bisiklet Spor Çalıştayı Antalya’da başladı

1. Bisiklet Spor Çalıştayı Antalya’da başladı

1. Bisiklet Spor Çalıştayı Antalya’da başladı

1. Bisiklet Spor Çalıştayı Antalya’da başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber