Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 01 Ekim 2014 - 17:23 Yorum: 0

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü

ERZURUM (AA) - Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü, Atatürk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu (SHMYO) ve Sağlık Elçileri Derneği yaşlılara yemek verdi."Yaşlılıkta Mutlu...

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü

ERZURUM (AA) - Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü, Atatürk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu (SHMYO) ve Sağlık Elçileri Derneği yaşlılara yemek verdi.

"Yaşlılıkta Mutlu Yaşam" projesi kapsamında, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla, evde bakım hizmeti alan ve Yakutiye'de ikamet eden 65 yaş üstü 100 yaşlıya, Abdurrahmangazi'de yemek ikram edildi. 

Programda konuşan SHMYO Müdürü ve proje yürütücüsü Prof. Dr. Nuri Bakan, yaşlanmanın fizyolojik bir süreç olduğunu ve her doğan canlının bu sürece aday olduğunu belirtti.

Yaşlı bireylere bakış açısının, toplumların yaşam tarzı ve inançları doğrultusunda değiştiğini belirten Bakan, Türk toplumunda yaşlılara bakış açısının dünya ülkelerine kıyasla daha iyimser olduğunu bunun nedeninin de dini değerlere dayandığını kaydetti.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cumhur Hakkı Çankaya ise başarılı yaşlanmanın önemini vurgulayarak, başarılı yaşlanmanın yalnızca sağlık yönünden değil aynı zamanda psikolojik ve sosyal yönden de tam bir iyilik haline işaret ettiğini ifade etti.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca desteklenen projenin 9 ay süreceğini açıklayan Çankaya, önümüzdeki günlerde daha farklı organizasyonlarla yaşlılarla buluşacaklarını kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber