Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 31 Ağustos 2014 - 16:53 Yorum: 0

1 Eylül Dünya Barış Günü

AK Parti Malatya İl Başkanı Tüfenkci, mesaj yayımladı

1 Eylül Dünya Barış Günü

MALATYA - AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tüfenkci, mesajında, dünyanın birçok yerinde hala kan ve gözyaşı döküldüğünü belirterek, "Dünya barışını sağlamakla yükümlü kuruluşlar ne yazık ki gerekli çabayı ve gayreti göstermemektedir. Ortadoğu'nun birçok yerinde, Filistin'de, Gazze'de, Irak'ta, Suriye'de, Myanmar'da, Doğu Türkistan'da ve daha birçok yerde terör ve şiddet, giderek tırmanmaktadır" ifadesini kullandı.

Türkiye'de uzun yıllar boyunca anarşi olayları ve demokrasiye müdahalelerin barışa engel olduğunu ifade eden Tüfenkci, şunları kaydetti:

"2001 yılında geniş toplum kesimlerinin ortak iradesiyle kurulan AK Parti, adalet diyerek temelde ülkemizdeki tüm vatandaşların ve tüm insanlığın barış içerisinde yaşama hakkına duyduğu inancı ifade etmektedir. Bugün Türkiye'nin karmaşık sorunlarından biri olarak görülen Kürt meselesinde çözüm sürecini başarılı bir şekilde sürdürüyor oluşumuz, millet olarak kendi sorunlarımızı ortak iradeyle çözmek ve toplumsal barışı sağlamak için birlikte hareket etme kararlılığımız olarak görülmelidir."

Türkiye'nin bölgesinde barışı tesis için çalıştığını bildiren Tüfenkci, "Bugün nerede bir mazlum varsa, orada Türkiye'nin yardım elinin görülmesi dünya barışı için önemli bir katkı olduğu gibi, bizler için de övünç kaynağıdır" açıklamasında bulundu.

Tüfenkci, "İletişim araçlarının küreselleştiği bir zamanda insanların 'küresel kabileler' halinde gruplaşmasının dünya barışını tehdit etme boyutu her geçen zaman daha derinleşmektedir. Oysa insanlığın bu gelişimini ve globalleşmeyi tehdit olmaktan çıkarıp, farklılıkları zenginlik olarak görmelidir" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber