Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 01 Eylül 2014 - 16:13 Yorum: 0

1 Eylül Dünya Barış Günü

Diyarbakır'da 71 sivli toplum kuruluşu, Dünya Barış Günü dolayısıyla ortak basın açıklaması yaptı

1 Eylül Dünya Barış Günü

DİYARBAKIR (AA) - Memur-Sen İl Temsilcisi Yunus Memiş, "Son aylarda yaşanan yol kapatma eylemleri, adam kaçırma ve güvenlik güçlerine yönelik saldırılar, çözüm sürecini sekteye uğratmaktadır" dedi.

Sur ilçesindeki tarihi Keçi Burcu'nda bir araya gelen 71 sivil toplum kuruluşu adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Memiş, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nün bölge ve dünya halklarına huzur getirmesini diledi.

Son dönemlerde çözüm sürecini baltalamaya yönelik çeşitli eylemler yapıldığını kaydeden Memiş, şöyle konuştu:

"Yaşanan yol kapatma eylemleri, adam kaçırma ve güvenlik güçlerine yönelik saldırılar, çözüm sürecini sekteye uğratmaktadır. Bu olayların zamanlamasının da manidar olduğunu düşünmekteyiz. Barışın ve huzurun hakim olmasına yönelik atılan her adımdan sonra benzer provokatif olayların yaşandığına hepimiz şahit olmaktayız."

 Memiş, şiddeti bir hak aracı olarak gören, bölge halkının hassasiyetlerini göz ardı eden ve halkın mağduriyetleri üzerinden nemalanan tüm organizasyonların karşısında olduklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizler, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri, iş adamları ve Dicle Üniversitesi olarak ülkemizin, özellikle bölgemizin maddi ve manevi kalkınmasına da vesile olan çözüm sürecine sonuna kadar destek veriyor, başarıya ulaşması için elimizden gelen çabayı göstereceğimizi aksi yöndeki hiçbir eylemi kabul etmeyeceğimizi tüm Türkiye’ye duyurmak istiyoruz."

Bu arada açıklamaya Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici de katılarak destek verdi.

Daha sonra Memur-Sen üyeleri, Şeyh Sait Meydanı'nda çocukları terör örgütü tarafından kaçırıldığı için eylem yapan aileleri ziyaret etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber