Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 01 Eylül 2014 - 21:58 Yorum: 0

1 Eylül Dünya Barış Günü

Sivas Demokrasi Platformu üyesi bir grup, meşalelerle kent meydanına kadar yürüyerek, Ortadoğu'daki katliamları protesto etti

1 Eylül Dünya Barış Günü

SİVAS (AA) - Sivas Demokrasi Platformu üyeleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla, Ortadoğu'daki katliamları kınadı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şube binası önünde toplanan grup, meşalelerle kent meydanına kadar yürüdü.

Sivas Demokrasi Platformu adına basın açıklaması yapan Tacettin Karakuş, barışın anlamını, değerini ve insanlık için taşıdığı önemi en iyi bilenlerin, savaşların acımasızlığını yaşayanlar olduğunu söyledi.

Ortadoğu başta olmak üzere son yıllarda savaşların ve katliamların yoğunlaştığını ifade eden Karakuş, şunları kaydetti:

"Gazze'de, kendi topraklarında sömürge statüsünde yaşayan halksa adeta soykırıma tabi tutuluyor. İsrail'in sivil gözetmeden süren bombardımanının ardından 2 bin 114 Filistinli İsrail tarafından katledildi. Katledilen Filistinlilerin 578'ini ise çocuklar oluşturuyor. Filistin'deki yıkım için hazırlanan raporlara göre Gazze'nin bombardımanının yıkıcı etkilerini silmek, yaralarını sarmak için 20 yıl ancak yeterli olabilecek. Bütün bu kan deryası ve sömürü dalgası içinde, Ortadoğu'dan barış için yükselen mücadeleyle dayanışma kurduğumuzu belirterek, halkları ırkçılığa, sömürüye ve cinayetlere karşı bir arada yaşamanın mümkün olduğunu göstererek dayanışmaya çağırıyoruz."

Açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yapan grup, daha sonra dağıldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber