Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 31 Ağustos 2016 - 17:08 Yorum: 0

1 Eylül’den itibaren orfoz ve logos satmayın

İzmir Ticaret Odası 42. Restoran, Kafe ve Eğlence Yerleri Meslek Grubu Meclis Üyesi Ercan Çelikkaya, 1 Eylül'den itibaren avlanması yasaklanan orfoz ve logos...

1 Eylül’den itibaren orfoz ve logos satmayın

İzmir Ticaret Odası 42. Restoran, Kafe ve Eğlence Yerleri Meslek Grubu Meclis Üyesi Ercan Çelikkaya, 1 Eylül'den itibaren avlanması yasaklanan orfoz ve logos balıklarının restoranlarda da satılmaması gerektiğini belirterek, İzmir'deki tüm balık restoranı sahiplerinin bu konuda hassas olmasını istedi.

İTO Meclis Üyesi Ercan Çelikkaya, Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ'in 13 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlandığını belirterek, tebliğle su ürünleri ve balıkçılıkla ilgili önemli düzenlemeler yapıldığını söyledi. Aynı tebliğin 25. Maddesinde orfoz ve lagos balıklarının avlanması, nakledilmesi, satışa sunulmasının 1 Eylül 2016 tarihinden itibaren 4 yıllığını yasaklandığını belirten Çelikkaya, "Yasak artık başladı. İzmir'deki tüm balık restoranı sahipleri orfoz ve lagos balıklarını, balık restoranları vitrininde bulundurulmamalı, alınıp satmamalı" dedi. Çelikkaya, yerel ekonomi için çok önemli olan orfoz ve lahosun nesillerinin devam etmesini istiyorsak bu yasağa harfiyen uyulması gerektiğini belirterek, "En başta da balık restoranı sahipleri olarak bizler bu konuda hassas olmalıyız. Hem bu balıkların çoğalmasına izin vermek hem de yapılan denetimlerde herhangi bir ceza ile karşı karşıya kalmamak için tüm restoran sahipleri buna uymalı. Deniz ürünleri satan balık restoranları olarak alternatif balık türlerine yönelmeli" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber