Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 04 Mart 2015 - 16:23 Yorum: 0

"1. Kocaeli Yerel Medya Çalıştayı"

KOÜ İletişim Fakültesince düzenlenen çalıştay yapıldı

'1. Kocaeli Yerel Medya Çalıştayı'

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İletişim Fakültesince, ''1. Kocaeli Yerel Medya Çalıştayı'' düzenlendi.

KOÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, basın mensuplarının çok zor şartlar altında çalıştıklarını söyledi.

Hülagü, üniversite olarak sorumluluklarını yerine getirme duygusuyla, basındaki çalışanların sorunlarının ele alınacağı çalıştay düzenlediklerini belirterek, etkinliğin sıkıntıların giderilmesi anlamında yararlı olacağını aktardı.

Çalıştayın bir ilk olduğunu dile getiren Hülagü, "Yerel medya çalışanlarına, teknolojik ve akademik olarak katkı sağlamak istedik. Basın çalışanlarıyla iletişim öğrencilerini çalıştayda buluşturduk. Birlikte çalışma grupları kurdular. Çalıştayın üniversite, yerel yönetimler ve basın adına katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

- AA Genel Müdür Danışmanı Cingil

''Dijital Çağda Kocaeli Yerel Medyası'' konulu panelde konuşan Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Danışmanı Ertuğrul Cingil de yerel basın organlarının ülkede demokrasinin ve çok sesliliğin güçlenmesi, kamuoyunun da serbestçe oluşması bakımından vazgeçilmez öneme sahip olduğunu vurguladı.

Cingil, basının, devletle halk arasında da bir köprü vazifesi gördüğünü, özellikle yerel medyanın büyük önem taşıdığını belirterek, "Toplumu aydınlatmakta, sorunların çözümüne katkı sağlamakta yerel medya her zaman bu rolünü başarılı bir şekilde yürütmeye çalışıyor" ifadesini kullandı.

Demokratik toplumlarda basının görevinin kamunun yararına ilgili konularda haber ve bilgi üretmek, kamuoyu oluşturmak, toplumu aydınlatmak olduğunu dile getiren Cingil, bu yönü ile bakıldığında, basının toplumun hem sesi hem yol göstericisi bir rol üstlendiğini söyledi.

AA'nın, ihtiyaç duyduğu insan kaynağını kurduğu Haber Akademisi'nden sağladığına dikkati çeken Cingil, Ajansın ürettiği fotoğraf ve görüntülerin dünyanın önde gelen gazetelerinde manşetlerinde ve önemli sayfalarında kullanıldığını sözlerine ekledi.

Cingil, konuşmasının ardından "Dijital Çağ ve Yeni Nesil Gazetecilik" konulu bir sunum yaptı.

Çalıştay'da yerel medya yöneticileri de sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin konuştu.

KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük, AA Genel Müdür Danışmanı Cingil'e teşekkür belgesi takdim etti.

Çalıştayaİzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, KOÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Alver, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber