Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 28 Nisan 2017 - 15:03 Yorum: 0

1 Mayıs 1977’de hayatını kaybedenler Kazancı yokuşunda anıldı

1 Mayıs 1977 yılında hayatını kaybedenler için Taksim Kazancı yokuşunda anma töreni düzenlendi.

1 Mayıs 1977’de hayatını kaybedenler Kazancı yokuşunda anıldı

1 Mayıs 1977 yılında hayatını kaybedenler için Taksim Kazancı yokuşunda anma töreni düzenlendi. Grup, Kazancı yokuşuna hayatını kaybedenler için karanfil bıraktı.

1 Mayıs 1977 yılında hayatını kaybedenler için bugün Taksim Kazancı yokuşunda anma töreni düzenlendi.Anma törenine 78'liler girişimi olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu katıldı. Kazancı yokuşuna ellerinde "1 Mayıs 1977 katliamını unutmayacağız" pankartı ile gelen grup üyeleri "Yaşasın 1 Mayıs" sloganı attı. Ardından Kazancı yokuşuna ölenler anısına karanfil bırakıldı. Grup adına açıklama yapan Yunus Bircan, "Taksim Meydanı'ndan vazgeçmeyeceğiz. Taksim 1 Mayıs meydanıdır" dedi. 1 Mayıs 1977 yılında orada olduğunu söyleyen Celalettin Can ise "Bu meydanda bir katliam yaşandı. O katliamın yaşandığı meydanda ben de vardım o dönemin canlı tanığıyım. 100 binlerce insan emek ve özgürlük mücadelesinin sloganlarını atmak için Türkiye'nin her tarafından, İstanbul'un her tarafından bu meydana yığılmışlardı" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber