Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Nisan 2014 - 13:58 Yorum: 0

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne doğru

Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı İkinci: "Gün birlik, mücadele ve dayanışma günüdür"

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne doğru

TRABZON (AA) - Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, "Gün birlik, mücadele ve dayanışma günüdür" dedi.

İkinci, Türk-İş'e bağlı sendika üyeleriyle Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, Trabzon'da yakalandığı amansız hastalık sebebiyle iki gün önce vefat eden NTV'nin Doğu Karadeniz bölge temsilcisi Ahmet Kayacık'a Allah'tan rahmet, ailesi ve basın camiasına başsağlığı diledi.

Dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'de de emekçilerin, emekle demokrasi güçlerinin 1 Mayıs'a hazırlandığını belirten İkinci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Trabzon emek ve demokrasi güçleri olarak hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Buradan hükümete sağduyu çağrısında bulunuyoruz. 1 Mayıs Taksim'de kutlanmalıdır. Taksim 1 Mayıs alanıdır. Daha önce 1 Mayıslar Taksim'de kutlandı ve herhangi bir sorun yaşanmadı. Biz de hükümete düşen görevin, emekçilerin 1 Mayıs'ı nerede kutlamak istiyorlarsa onunla ilgili hazırlıklara yardımcı olmak olduğunu ifade ediyoruz."

İkinci, 1 Mayıs'ta Atatürk alanlarında olduklarını kaydederek, "Gün birleşik mücadele azmiyle ve dayanışma sorumluluğuyla tek bir yürek halinde birleşme günüdür. Gün birlik, mücadele ve dayanışma günüdür. Halkımızı savaş, zulüm ve soygun düzenine karşı emek, barış, kardeşlik, özgürlük, adalet ve gerçek laiklik için birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs'a davet ediyoruz" diye konuştu.

Etkinlik için 1 Mayıs'ta eski TEDAŞ binası önünde toplanılacağını ifade eden İkinci, mitingin başlama saatinin ise 12.30 olduğunu sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber