Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 03 Temmuz 2015 - 03:30 Yorum: 0

1 milyon TL hırsızları tatilde yakalandı

Para nakil aracındaki 1 milyon TL'yi çalan ve biri aracın şoförü çıkan 4 arkadaş, eş zamanlı operasyonla yakalandı

1 milyon TL hırsızları tatilde yakalandı

Mustafa ŞEKEROĞLU/HABERTÜRK

Şüphelilerden biri Bodrum'da, diğeri Antalya'da tatil yaparken gözaltına alındı.İstanbul Bahçeşehir'de bir hafta önce gerçekleşen olayda bir firmaya ait 1 milyon TL para nakil aracından çalınmıştı.

Polis yürüttüğü soruşturmada hırsızlık olayını aracın sürücüsü Müslüm Ç.'nin arkadaşlarıyla gerçekleştirdiğini belirledi. Müslüm Ç. ve arkadaşları yakalanırken, paranın 600 bin TL'si ele geçirildi. Soruşturmada ayrıntılar da ortaya çıktı. Firmada 2 ay önce şoför olarak işe başlayan Müslüm Ç., soygunu çocukluk arkadaşı Orhan K. ile planladı. Bir ay önce yapılan plana ikilinin arkadaşları İbrahim Ş. ve Ahmet Ç. de dahil oldu.

Plan dahilinde Müslüm Ç., özel sistemle kilitlenen aracın şifrelerini, başka bir özel anahtara kopyaladı. Ancak Kuyumcukent'te çıkan yangın nedeniyle plan 4 gün sonraya ertelendi. Sürücü bunun üzerine şifreleri bir kez daha kopyalayıp, bu anahtarı arkadaşlarına verdi. Olay günü de şüphe dağıtmak için bir motor aküsünü nakil aracına koydu. Olayın ardından para Tozkoparan'da bir eve götürüldü. Dört arkadaş parayı bölüştü. İbrahim Ş., bir gün sonra lüks bir araç alarak Bodrum'a, Orhan K. bir arkadaşının üzerine 120 bin TL'lik otomobil alıp, memleketi Şanlıurfa'ya, Ahmet Ç. de Antalya'ya tatile gitti. Müslüm Ç. ise işine devam etti. Ancak soygundan sonra polis kamera görüntülerinden arkadaşların oyununu ortaya çıkardı.

GÜNEŞLENİRKEN GÖZALTINA ALINDI

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri; Bodrum, Antalya, Şanlıurfa ve İstanbul'da eş zamanlı operasyon düzenledi. İbrahim Ş. Bodrum'da sahil kenarında güneşlenirken gözaltına alındı. Ahmet Ç. Antalya'da, Orhan K. memelketi Şanlıurfa'da, Müslüm Ç.'de İstanbul'da yakalandı. Çalınan paranın 600 bin TL'si ele geçirildi. Şüphelilerin, paranın büyük kısmıyla dolar ve altın aldıkları belirlendi. Olayla ilgili elde edilen kamera görüntülerinde Orhan K.'nın 1 milyon TL olan çuvalı sırtında taşırken görüldüğü öğrenildi.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber