Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 23 Ocak 2018 - 17:33 Yorum: 0

10 günde 65 kişiye koroner anjiyografi yapıldı

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeni hizmete giren anjiyografi ünitesinde 10 günde 65 hastaya koroner anjiyografi...

10 günde 65 kişiye koroner anjiyografi yapıldı

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeni hizmete giren anjiyografi ünitesinde 10 günde 65 hastaya koroner anjiyografi işlemi başarıyla yapıldı.

Şehir dışına hasta sevklerinin yüzde 63'ünün kardiyovasküler sistem hastalıklarından dolayı olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz, bunun önüne geçmek için yaptırılan ek binada hizmete giren anjiyografi ünitesi ile 65 hastaya koroner anjiyografi işleminin gerçekleşip 100'ün üzerinde kalp pili takıldığını ayrıca 25 hastanın da işlem için sırada beklediğini söyledi.

Önemli bir tıbbi hizmet eksiğinin giderildiğine değinen Nergiz, kardiyovasküler sistem hastalıklarının teşhis ve tedavisi için çevre illere sevkin de şimdiden yarı oranda düştüğünü anlattı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber