Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 11 Aralık 2017 - 10:33 Yorum: 0

10 yaşındaki Mehmet, ikiziyle okula gitme mutluluğunu yaşadı

Elazığ'da serabral palsi hastası 10 yaşındaki Mehmet, hayali olan ikiz kız kardeşi ile ilk defa okula gitme mutluluğunu yaşadı.

10 yaşındaki Mehmet, ikiziyle okula gitme mutluluğunu yaşadı

Elazığ'da serabral palsi hastası 10 yaşındaki Mehmet, hayali olan ikiz kız kardeşi ile ilk defa okula gitme mutluluğunu yaşadı.

Elazığ'da yaşayan Ahmet ve Filiz Kıraçlı çiftinin ikizlerinden 10 yaşındaki Mehmet, doğum esnasında oksijensiz kaldığı için serabral palsi (SP) hastası oldu. Desteksiz uzun süre yürüyemeyen Mehmet, Milli Eğitim Bakanlığının hayata geçirdiği evde eğitim hizmeti ile 5 gün evde ders görürken, ikizi Tuana ise Yücel İlkokulunda eğitimini sürdürüyor. En büyük hayali ikizi ile birlikte okula gitmek olan Mehmet'in hayali gerçek oldu. Sabah erkenden kalkan Mehmet, kardeşiyle beraber okulun yolunu tuttu. Kardeşi ile okula giden Mehmet, diğer çocuklar gibi ders işledi, teneffüste oyun oynadı ve kantinden alışveriş yaparak hayalini gerçekleştirdi.

Kardeşiyle beraber okula gidip, derse girmek ve oyun oynamanın hayalini kurduğunu belirten Mehmet Kıraçlı, hayalinin gerçek olduğunu söyledi. Okula geldiği için çok mutlu olduğunu belirten Kıraçlı, "Arkadaşlarımla koşup oynadım. Ders işliyoruz. Bana bu fırsatı tanıyanlara çok teşekkür ederim. Bundan önce de okula gelmek istiyordum. Ama sağlık durumlarından dolayı gelemiyordum. Okul çok güzel ve kantini var. Kantinden bir şey almak da hayalimdi. Onu da gerçekleştirmiş oldum" dedi.

SP hastası olduğunu ve kendisinin diğer hastalara göre daha iyi olduğunu aktaran Mehmet, arkadaşları gibi koşup oynayacağına inandığını aktardı.

Kardeşinin evde kendisinin ise okulda eğitim gördüğünü dile getiren Tuana Kıraçlı ise kardeşinin okula geldiğini ve hayalinin gerçekleştiğini ifade etti.

Oğlunun SP hastalığından dolayı evde 5 gün eğitim aldığını aktaran baba Ahmet Kıraçlı, "Doğum esnasında yapılan doktor hatasından dolayı yaşadığı bir hastalık. Kalabalık ortama giremediği için okula gelemiyor. Desteksiz olarak çok yürüyemiyor" diye konuştu.

Oğlunun okula gitmeyi çok istediğini anlatan baba Kıraçlı, "Biz de mutlu olsun diye bir kere getirdik. O mutlu oldu ve o mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz. Her şey çocuklar için. Tuana da onun ikizi. Onda sıkıntı yok. O okulda eğitim aldığı için zaten Mehmet'te okula gelme isteği daha fazla. O gidiyor ben gidemiyorum diyor. Hep içinde bir uhde var. Gittikçe düzeliyor ve inşallah orta okulda, okula göndereceğiz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber