Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Eylül 2016 - 17:28 Yorum: 0

100 bin erkeğin 39’unda prostat kanseri görülüyor

Salihli Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Doç. Dr. Ufuk Berberoğlu, Dünya Prostat Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Türkiye Halk Sağlığı Kurumu...

100 bin erkeğin 39’unda prostat kanseri görülüyor

Salihli Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Doç. Dr. Ufuk Berberoğlu, Dünya Prostat Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Türkiye Halk Sağlığı Kurumu (THSK) verilerine göre, Prostat kanseri ülkemizde erkeklerde en sık görülen ikinci kanser türüdür ve her yıl 100 bin erkeğin 39'unda bu kanserin tanısı konulmaktadır." dedi.

Dünya Prostat Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Salihli Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Doç. Dr. Ufuk Berberoğlu "Günümüzde en önemli riskli grubu aile öyküsü olan bireyler oluşturmakta olup, 1. derece akrabalarında (Baba, abi, erkek kardeş) Prostat kanseri olan 45 yaş ve üzeri erkeklerin düzenli ürolojik muayeneden geçmeleri gerekmektedir. Prostat kanseri genellikle erken bir bulgusu yoktur. İlerlemiş prostat kanserleri erkeklerde idrar çıkışını yavaşlatabilir. İdrar yapmaya başlamada zorlanma veya yapamama, az miktarda ve kesik kesik idrar yapma, ani idrara sıkışma, sık idrara çıkma, idrar yaparken yanma veya ağrı, idrarda kan görülmesi, sırt bölgesi, kalçalar veya uyluk ağrıları ya da hareket güçlüğü gibi belirtilerin görülmesi halinde hemen üroloji uzmanına başvurulması gerektiğini bildirmiştir. Riskli grupta yer alan ve 45 yaş üzeri erkeklerin, ayrıntılı bilgi almak için üroloji uzmanı muayenesi öncesinde kayıtlı olunan Aile Hekimine başvurulması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber