Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 05 Mart 2015 - 13:33 Yorum: 0

"100 Cumhuriyet Sanatçısı ile 2023'e Yürüyoruz"

Konyaaltı Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, resim, heykel ve seramik sergisi düzenleyecek

'100 Cumhuriyet Sanatçısı ile 2023'e Yürüyoruz'

ANTALYA (AA) - Konyaaltı Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, "100 Cumhuriyet Sanatçısı ile 2023'e Yürüyoruz" resim, heykel ve seramik sergisi açılacak.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, düzenlediği basın toplantısında, sergide Türk resminin öncülerinden Bedri Rahmi Eyüpoğlu, Eren Eyüpoğlu, Şefik Bursalı'nın da yer aldığı 100 sanatçının, 100'den fazla eserinin yer alacağını kaydetti.

Böcek, sergide Afife Jale, Füreya Koral, Suat Derviş, Aliye Berger, Cahide Sonku, Melek Celal, Kerime Nadir, Mina Urgan gibi Cumhuriyet'in 35 öncü kadınının fotoğraf ve yaşam hikayelerine dair görselleri de ziyaretçilerle buluşacağına değindi.

Serginin açılışının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Ahmet Muhtar Kızıltan Kültür Merkezi'nde açılacağını ifade eden Böcek, serginin 18 Mart'a kadar açık kalacağını bildirdi.

- "Halkımıza ayıp etmiş olurlar"

Bir gazetecinin Konyaaltı Belediyesinin yatırımlara ayırdığı bütçesinin yetersiz olduğu yönündeki eleştirileri hatırlatması üzerine Böcek, ilçede 4 dönemdir belediye başkanlığı yaptığını, vatandaşa ne söz verdiyse sırasıyla yerine getirdiğini savundu. İddialarla tepki gösteren Böcek, şöyle konuştu:

"Bu söylenen ile halkımıza da ayıp etmiş olurlar. Biz bütün çalışmalarımızı vatandaşlarımızın belediyemizden beklentileri doğrultusunda gerçekleştiririz. Hedeflerimiz vardır. Biz  hedeflerimizi gerçekleştirmeye bakacağız. Bu çalışmalarımızı yaparken diğer siyasi parti, il, ilçe başkanlarını memnun etmek için çalışmıyoruz. Sadece Konyaaltı halkı için çalışıyoruz."

Böcek, bir gazetecinin, "CHP'lilerle anahtar liste için biraraya geldiğiniz söyleniyor" sorusu üzerine de şunları söyledi:

"Benim herhangi bir gizli yerde milletvekili aday adaylarıyla buluşmam söz konusu değildir. Dün de dahil olmak üzere milletvekili aday adayı arkadaşlarımız ziyaret etmek isterler. Makamım dışında görüşme yapmam. 96 milletvekili aday adayımız vardır. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nden belediye başkanı seçildim. Şimdi genel seçim var. Genel seçimlerle ilgili milletvekili aday adaylarımız, yasa, yönetmelik, tüzüğümüz gereği tüm üyelerle seçime gidecektir. Hepsinin kendini tanıtmak amacıyla düzenlediği yemekler, toplantılar olacaktır. Ben oralarda olmayacağım, olmadım da bugüne kadar. Belediye başkanı olarak bu işlere karışmadım bundan sonra da karışmayacağım. Ama tüm arkadaşlarımıza, adaylarımıza başarılar diliyorum. Diğer siyasi partilere de başarılar diliyorum. Bana yakışan budur."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber