Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:43 Van’ın bin 700 yıllık kilisesi ziyaretçilerini bekliyor08:40 Havran Millet Bahçesi piknikçilerin yeni gözdesi08:11 Bakan Yerlikaya: “İnterpol’ün kırmızı ve sarı bültenle aradığı Kazakistan u...08:05 İstanbul’da düzenlenen "MAHZEN-27" operasyonuyla hakkında İnterpol’ün kırmı...04:14 Motosiklet sürücüsü yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı03:11 ABD yönetimi İran’ın İsrail saldırısı hakkında kendilerine önceden bilgi ve...02:54 Babasının gözleri önünde tüfekle kendisini vurdu02:37 Şırnak’ta kontrolden çıkan otomobil dereye uçtu: 4 ölü, 1 yaralı02:33 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davası jüri seçimi ile başladı01:33 Burdur’da virajı alamayan motosikletli dereye uçarak yaralandı00:43 Çanakkale Valiliğinden orman yangınlarına karşı uyarı00:08 Orhan Çıkırıkçı: “Fatih Hocamız çok kolay bir pozisyonda atılması biraz tuh...23:55 İran: "İsrail’e saniyeler içinde karşılık veririz"23:47 Kağıthane’de geniş çaplı asayiş denetimi gerçekleştirildi23:46 Okan Buruk: “Tek hedefimiz Galatasaray’ı şampiyon yapmak”23:44 Maltepe’de polis denetimlerinde uyuşturucu madde ele geçirildi23:40 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısı protestoları devam...23:36 Samsun’da yolcu otobüsü minibüsle çarpıştı: 1 ölü23:35 Artvin’de su kanalına düşen adam hayatını kaybetti23:27 Yunanistan’ın geri ittiği can salı battı
Türkiye 22 Şubat 2019 - 10:28 Yorum: 0

’100. Yılında Ardahan Kongreleri Uluslararası Sempozyumu’ düzenlendi

Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu ve Ardahan Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen "100. Yılında Ardahan Kongreleri...

’100. Yılında Ardahan Kongreleri Uluslararası Sempozyumu’ düzenlendi

Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu ve Ardahan Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen "100. Yılında Ardahan Kongreleri Uluslararası Sempozyumu" sona erdi.

Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu ve Ardahan Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen, yurt içinden ve yurt dışından 50'ye yakın bilim insanının katılımıyla gerçekleşen "100. Yılında Ardahan Kongreleri Uluslararası Sempozyumu" Ardahan Üniversitesinde düzenlenen açılış töreni ile başladı. Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Makbule Sarıkaya'nın yaptığı açılış konuşmalarında, Ardahan Kongrelerinin tarihi önemi nedeniyle ders kitaplarında yer alması gerektiği ifade edildi. Etkinliğe katılamayan Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, katılımcıları gönderdiği bir mesajla selamladı. Turan mesajında, Türk ve dünya tarihindeki öneminin ortaya konması için düzenlenen sempozyumun alana değerli katkılar sunacağını belirtti. Mesajının devamında, Türk tarihinin çeşitli meselelerine ışık tutmak amacıyla çok sayıda bilimsel etkinlik düzenleyen Türk Tarih Kurumunun tarihin farklı konularında ilmi araştırmalarını sürdüreceğini ifade eden Turan, kurumun bu amaçla üniversiteler ve diğer ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde verimli çalışmalar gerçekleştirmeyi hedeflediğini de dile getirdi.

İki gün süren sempozyum, kongrelerde alınan kararların önemi ve kongrelerin milli teşkilatlanma ruhuna etkileri gibi çeşitli konuların tartışıldığı oturumlarla tamamlandı.

’100. Yılında Ardahan Kongreleri Uluslararası Sempozyumu’ düzenlendi

’100. Yılında Ardahan Kongreleri Uluslararası Sempozyumu’ düzenlendi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber