Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 23 Mart 2015 - 16:33 Yorum: 0

"100. Yılında Çanakkale Zaferi Bisiklet Yolculuğu"

Fevziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi'nin Çanakkale şehitleri anısına düzenlediği bisiklet yolculuğuna katılanlar, Gelibolu Yarımadası'na ulaştı

'100. Yılında Çanakkale Zaferi Bisiklet Yolculuğu'

ÇANAKKALE (AA) - Fevziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi'nin Çanakkale şehitleri anısına düzenlediği "100. Yılında Çanakkale Zaferi Bisiklet Yolculuğu"na katılanlar, Gelibolu Yarımadası'na ulaştı.

İstanbul-Çanakkale arasında 6 gün süren 475 kilometrelik bisiklet yolculuğuna katılan akademisyenler, öğrenciler, mezunlar ve Bisikletliler Derneği üyelerinden oluşan 40 kişi, Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde düzenlenen törene katıldı.

Törenin ardından katılımcılar, Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı alanları, şehitlik, mezar ve anıtları ziyaret etti. 

Fevziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Sıddık Yarman, kendisinin de Çanakkale gazisi torunu olduğunu belirterek, "Çanakkale'nin Türkiye Cumhuriyetini var eden çok önemli bir yer olduğunu, gerçek anlamıyla şehitlerimizin kanlarıyla sulandığını biliyoruz. Uzun süre, büyük ızdıraplar içerisinde çetin savaşlar sonunda düşmana burada geçit verilmemiş. İngiliz, Fransız mezarlığını gördükten sonra düşmanca başlayan savaş, dostluklarla sonuçlanmış. Bütün dünyaya örnek olmuş. 100 yıldır bu güzel dostluk anılarda fevkalade güzel bir şekilde vurgulanıyor" dedi. 

Fevziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Cem Yurtbay ise yorulsalar da Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılını kutlamak ve şehitleri anmak için bütün zorluklara göğüs gerdiklerini dile getirip, "Çok mutluyuz, gururluyuz. Güzel bir görevi yerine getirdik. Tarihimizin bu parçası herkes tarafından iyi bilinmeli'' diye konuştu.

Ziyaretlerinin ardından gruptakiler, İstanbul'a döndü.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber