Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 23 Kasım 2014 - 23:03 Yorum: 0

11.Cumhurbaşkanı Gül Şehit Diplomatlar Anıtı'nı ziyaret etti

Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu’na katılmak üzere Kanada’da bulunan on birinci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ziyaretinin son gününde başkent Ottawa’yı ziyaret etti.

11.Cumhurbaşkanı Gül Şehit Diplomatlar Anıtı'nı ziyaret etti

Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu’na katılmak üzere Kanada’da bulunan on birinci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ziyaretinin son gününde başkent Ottawa’yı ziyaret etti. 

Gül, Ottawa’da Ulusal Başkent Komisyonu tarafından sergilenen İznik Çinileri’ni gezdikten sonra 1982 yılında Ermeni terör örgütü ASALA tarafından şehit edilen Askeri Ataşe Kurmay Albay Atilla Altıkat ve görevi başındayken öldürülen tüm diplomatların anısına dikilen Şehit Diplomatlar Anıtı’nı ziyaret etti. Anıta çelenk koyan Gül, saygı duruşunda bulundu.

'Terörle mücadelede işbirliği sembolü'

Gül, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'Memnuniyetle ifade etmek isterim ki şehidimiz için uzun bir aradan sonra, burada, şehit edildiği yerde böyle bir anıt dikildi. Bu anıt aslında şehit albayımızın şahsında, görevi başında hayatını kaybeden bütün diplomatlarla ilgilidir. Dolayısıyla terörle mücadele konusunda da bir işbirliği sembolü şeklinde. Kanada da terörle mücadeleye bazı kayıplar vermiş bir ülke. Geç de olsa bu anıt dikilmiş oldu. Kendisini ve diğer şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz. Kanada’ya yaptığım bu kısa ziyarette, cumhurbaşkanı iken yapımını yakından takip ettiğim bu anıtı ziyaretten ve şehit albayımızın hatırasını bir kez daha yad etmekten mutluyum. Ayrıca vatandaşlarımızın da burada olması, şehitlerimize sahip çıkılmasının en güzel timsali.'

Gül, daha sonra Ottawa’daki Savaş Müzesi ve Federal Parlamento binasını gezdi.

Abdullah Gül'e, temaslarında Türkiye’nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal ve Askeri Ataşe Hava Kurmay Albay Serkan Sevim eşlik etti.

Muhabir: Seyit Aydoğan

Kaynak: AA

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber