Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 19 Eylül 2014 - 21:53 Yorum: 0

11. Cumhurbaşkanı Gül'ün Kayseri ziyareti

Gül: "Birlik içerisinde olursak Türkiye'yi yüksek gelirli ülkelerin arasına sokarız. Bunun için önce demokratik standartlarımızı, hukuk standartlarımızı daha da yükseltmemiz gerekiyor"

11. Cumhurbaşkanı Gül'ün Kayseri ziyareti

KAYSERİ (AA) - 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin hedefinin yüksek gelirli ülkeler arasına girmek olduğunu belirterek, "Birlik içerisinde olursak, Türkiye'yi yüksek gelirli ülkelerin arasına sokarız. Bunun için önce demokratik standartlarımızı, hukuk standartlarımızı daha da yükseltmemiz gerekiyor" dedi.

Gül, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) yönetimi tarafından bir otelde onuruna verilen teşekkür yemeğinde yaptığı konuşmada,  Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanlığını büyük bir gurur ve şerefle çok değerli yol arkadaşına devrettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 40 yıllık arkadaşlıkları olduğunu ifade eden Gül, "Birlikte milletimize hizmetimizin çok az örneklerinden birisini gördünüz. Birçok fabrikanın açılışında beraberdik. İnanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti Devletinin şanını, şerefini, itibarını daha da ileriye taşıyacaktır. Devir teslim törenini siz de izlediniz, demokratik hukuk devletinde devir teslim nasıl yapılırsa Türkiye Cumhuriyeti'ni de aynı kategoriye koyduk en güzel şekilde yaptık" şeklinde konuştu.

Gün içinde şehri dolaşırken siyasete ilk başladığı dönemdeki arkadaşlarını gördüğünü, bazılarının çok değiştiğini anlatan Gül, o günleri tekrar hissettiğini, özlediğini anladığını ifade etti.

İnsanın kendi toprağını, arkadaşlarını, ailesini, akrabalarını özleyeceğini anlatan Gül, her zaman bu duygu içinde olduğunu, Kayseri'nin dışındaki bütün hemşehrileri için de aynı duyguyu hissettiğini belirtti.

Kayseri deyince iş adamlığı, müteşebbislik ve sanayinin akla geldiğine dikkati çeken Gül, şunları kaydetti:

"Bunu sadece Türkiye içinde değil Türkiye'nin dışında da farketmişler. Brüksel'de Avrupa Birliği'nin bir araştırma merkezi var. Orada Kayseri'yi kalvinizme benzetmişler. Bana geldiler tamamen Kayseri üzerine 80 sayfalık bir rapor verdiler. Sizleri çalışmışlar,  sizlerin yaptığını görmüşler. Sonunda kalvinizm tabirini kullanarak güzel bir kitap yazmışlar. Kalvinizm, kendi değerlerine sahip olan ama öbür taraftan çok dışa açık tücar bir akım. Kayseri'yi buna benzetmişler. Kayseri gerçekten de böyle. Sadece Türkiye'de değil dünya çapında faaliyet gösteren iş adamlarımız var. Sayıları gittikçe de çoğalıyor."

- Türkiye'nin hedefi yüksek gelirli ülkeler arasına girmek

Türkiye'nin önünde yapacak daha çok işinin olduğunu dile getiren Gül, muhakkak çok geliştiğini ve değiştiğini ama Türkiye'nin orta gelirli bir ülke olduğunun unutulmaması gerektiğini vurguladı.

 Türkiye'nin önündeki kritik eşiğin, orta gelirli ülkelerin üstüne çıkmak, geliri yüksek olan ülkelerin arasına girmek olduğunu anlatan Gül, şöyle devam etti:

"Çok değerli bir Başbakanımız var. Ahmet Bey'in siyasete girmesinde hep vesile oldum, diğer arkadaşlarımız da aynı. Hepsi de bunun çok farkında. Bakanlarımız bunun işaretini veriyor. Geçen gün baktım Başbakan Ahmet Bey'in çok güzel açıklamaları oldu. Birlik içerisinde olursak Türkiye'yi yüksek gelirli ülkelerin arasına sokarız. Bunun için önce demokratik standartlarımızı, hukuk standartlarımızı daha da yükseltmemiz gerekiyor. Gelişmiş ülkelerin birinci vasfı, güvenilir ön görülebilir ülke olmak. Türkiye'yi muhakkak oraya taşımamız, yatırım ortamımızı iyileştirmemiz gerekiyor."

Her şeyin başının eğitim olduğunu belirten Gül, fabrikada çalışan işçi, mühendis, teknisyenin daha iyi eğitimli olmasının, yüksek gelirli ülke olmanın şartları arasında yer aldığını vurguladı.

Bunun için üniversitelerin hepsinin itibarını daha da yükseltmesi  gerektiğine işaret eden Gül, sanayicilerin, iş adamlarının yatırımlarını  gözden geçirmesi, işlerini tüm dünyaya satabilecek seviyeye taşıması, sanayiyi katma değeri yüksek sanayi haline getirmesi gerektiğini anlattı.

- Tecrübelerimizi sizlerle paylaşacağız

Vatana millete hizmet için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Gül, "Tecrübelerimizi kendimize saklayacak halimiz yok. Bunun birçok yolu var. Sadece siyaset yoluyla değil. O bakımdan bundan sonra da sizlere elimden gelen bütün bilgimi, tecrübemi aktarmak için uğraşacağım. Kendi duamda da hep derim. Beni sevenlere karşı mahçup olmamak isterim. Bu konuda elimden gelen özeni gösterdim, göstermeye de devam edeceğim" şeklinde konuştu.

KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü de Abdullah Gül'ün, siyaset hayatı boyunca sanayicilerin, yatırımcıların önünü açmak için çaba gösterdiğini söyledi. 

Hasyüncü, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sizlerin desteklerini bekliyoruz. Kayserili sanayicinin ufkunu açacak katma değeri yüksek ürünleri Kayseri'ye yönlendirmenizi istiyoruz. Bugüne kadar birçok devlet adamını Kayseri'ye getirdiniz, haritada yerini bilmeyen insanlar Kayserimize geldi misafir oldu. Bundan sonra da desteklerinizi bekliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Hasyüncü, Gül'e el dokuması ipek halı hediye etti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber