Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Magazin 30 Kasım 2016 - 11:28 Yorum: 0

11. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali sürüyor

Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl "11. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali" kapsamında sahne alan "Frankenstein" adlı oyun Bilecik'te sahne alırken,...

11. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali sürüyor

Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl "11. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali" kapsamında sahne alan "Frankenstein" adlı oyun Bilecik'te sahne alırken, oyun sonunda kendilerini bekleyen gazetecileri odaya almayan sanatçılar tepki çekti.

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen "11. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali" kapsamında, sahne alan "Frankenstein" adlı oyun seyircilerin beğenisine sunuldu. Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde sahne alan oyunda Çolpan İlhan ve Sadri Alışık Tiyatrosunun sergilediği iki perdelik oyunda; Kerem Alışık, Yılmaz Gruda, Cansel Elçin, Deniz Uğur, Merve Erdoğan, Engin Gürmen, Ömür Kayakırılmaz, Batuhan Pamukçu, Şahin Adıgüzel, Feride Ceyda Elkaya, Nalan Deliormanlı, Burcu Görek ve Ozan Akif Serman ile Ali Keçeli gibi isimler rol aldı.

Yönetmenliğini Şakir Gürzumar'ın yaptığı oyunda, toplum dışına itilen, kendi savaşını veren ve bu savaşta yenilen farklı insanların acıklı öyküsü anlatıldı. Belediye Başkanı Selim Yağcı, oyunun sonunda Tiyatro Oyuncuları Kerem Alışık ve Yılmaz Gruda ile diğer oyunculara plaket takdim ederek fotoğraf çektirdi. İl protokolünün neredeyse tamamının izlemeye geldiği oyunun sonunda seyirciler oyuncuları ayakta alkışladı.

'Etkinliklerimize katılarak anlam kazandırdığınız için seyircilerimize teşekkür ediyorum'

Başkan Yağcı, oyun sonunda yaptığı konuşmada, "Bu akşam özel ve güzel bir gece. Gerçekten mekanlara anlam kazandıran yapılanlar ve yapanlardır. 11 "incisini düzenlemekle büyük gurur duyduğumuz Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivalinde gerçekten gerek sanatçılarımızın katılımları ve üstün performansları ve gerekse siz değerli seyircilerimizin yakından ilgi ve takibi mekanlarımıza ayrı bir anlam kazandırıyor. Sanat, sanatçılarla ve sanatseverlerle oluyor. Bunları bir araya getirdiğimiz için Bilecik Belediyesi olarak kendimizi gururlu hissediyoruz. Bizlere bu fırsatı verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. İnşallah sanat adına bu çalışmalara devam edeceğiz. Bu akşam bizlere bu güzellikleri yaşattıkları için sanatçılarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

'Sanata ve kültüre katkı sunan başkanımıza teşekkür ediyorum'

Usta Oyuncu Kerem Alışık ise gerçekleştirilen organizasyonun önemine değinerek, "Ben başta Belediye Başkanımız olmak üzere hepinize çok teşekkür ediyorum. Sanat ve kültüre destek veren ve bu bayrağı taşıyarak, sanat adına yeni girişimlerde bulunan herkese teşekkür ediyorum. Bizleri yalnız bırakmadığınız için ayrıca teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan; saatlerce oyunun bitmesinin bekleyerek Kerem Alışık ve Cansel Elçin'le röportaj yapmak için bekleyen basın mensupları beklemedikleri bir uygulama ile karşılaştılar. Uzun süre bekleyen gazetecileri odalarına kabul etmeyen ve röportajların Bilecik Belediyesi tarafından çekilerek herkese servis yapılmasını isteyen sanatçıların tutumu basın mensupları tarafından tepkiyle karşılandı.

11. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali sürüyor

11. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali sürüyor

11. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali sürüyor

11. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali sürüyor

11. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali sürüyor

11. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali sürüyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber