Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 01 Ağustos 2014 - 10:18 Yorum: 0

11. Vezirköprü Kültür Sanat Doğa ve Turizm Festivali

SAMSUN (AA) - 11. Vezirköprü Kültür Sanat Doğa ve Turizm Festivali kapsamında gerçekleştirilen geleneksel yağlı güreşlerde Başpehlivanlığı Fatih Atlı aldı.Vezirköprü ilçesindeki Kunduz...

11. Vezirköprü Kültür Sanat Doğa ve Turizm Festivali

SAMSUN (AA) - 11. Vezirköprü Kültür Sanat Doğa ve Turizm Festivali kapsamında gerçekleştirilen geleneksel yağlı güreşlerde Başpehlivanlığı Fatih Atlı aldı.

Vezirköprü ilçesindeki Kunduz ormanlarında gerçekleştirilen festival kapsamında düzenlenen güreş müsabakalarının güreş ağalığını Bilal Acar yaptı.

Aralarında bu yıl ki Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde Başpehlivalığı kazanan Fatih Atlı'nın yanı sıra Şaban Yılmaz, İsmail Başaran, ve Mehmet Yeşil'in de bulunduğu 22 pehlivan, başpehlivanlık için mücadele etti.

Başpehlivan Fatih Atlı ile 2009-2010 yıllarının Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşil arasında geçen final mücadelesinden Fatih Atlı galip ayrıldı.

Festivale katılan AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Samsun'un tarihi ve turistlik mekanlar bakımından sahip çıkılması gereken bir çok yerinin bulunduğunu söyledi.

Samsun halkının bu mekanlara sahip çıkmasının önemli olduğunu ifade eden Kılıç, "Biz bu alanlar için elimizden geleni yapıyoruz. Vezirköprü, bölgenin Kırkpınarıdır. 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nı da Samsunumuza kazandırdık. Kunduz Ormanlarına yapacağımız milli takımlar kamp eğitim merkezinin yanı sıra buradaki güreş alanına da seyirci tribünü yapmayı düşünüyoruz" dedi.

Festivale, Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Vezirköprü Belediye Başkanı Sadık Ediz, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber