Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
14:18 Şerafettin Elçi Havalimanı Şubat ayında 29 bin 933 kişiye hizmet verdi14:17 Sarıcaoğlu: “Sahte anketler ile ‘başkanlık hayali’ kuranlar, seçim günü uya...14:17 Büyükşehir DESKİ 3 mahallenin daha içme suyu hatlarını yeniledi14:17 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki: “Bittiğinde Zonguld...14:17 Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki iş birliği protokolü14:16 Başkan Togar: “Sevdalısı olduğumuz Tekkeköy için her zaman çalışacağız”14:16 İzmir merkezli kaçakçılık operasyonu: 15 bin litre etil alkol ele geçirildi14:15 Yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı yaşlı adam ağır yaralandı14:11 Fatih Belediye Başkanı Turan: “Unkapanı Değirmeni’nin restore edilmesi bölg...14:09 Evlenmek için kredi alacak depremzede gençlerin eğitimi başladı14:08 Kütahya Şehir Hastanesi hasta kabulüne başladı14:05 Anaokulu öğrencilerinden renkli etkinlik: Hijyene dikkat çektiler14:04 CHP’de Şükrü Genç endişesi14:04 Alanya Üniversitesi’nin öğrencilerine TÜBİTAK desteği14:03 Ertemur: “Emeklilerimizin destekçisi olacağız”14:01 AK Parti Sami Er, Şire Pazarı ve Canlı Hayvan Pazarını ziyaret etti14:01 Kazakistan Başkonsolusu’ndan yatırım çağrısı13:59 Bakan Tekin; “Meslektaşlarımızın fikir ve öneri bizler için çok kıymetli”13:56 Adıyaman’da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi13:55 Otomobille çarpışan hafif ticari araç devrildi: 1 yaralı
Sami Er
Asayiş 16 Ekim 2021 - 12:28 Yorum: 0

11 yıldır firari adam yakalanınca kendini böyle savundu: “Barışçıl olmasam 11 yıldır kaçmazdım”

Amasya'da tarla komşusuyla yaşadığı su kavgası sonrasında "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 18 yıl ceza alan, 11 yıldır aranmasına rağmen...

11 yıldır firari adam yakalanınca kendini böyle savundu: “Barışçıl olmasam 11 yıldır kaçmazdım”

Amasya'da tarla komşusuyla yaşadığı su kavgası sonrasında "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 18 yıl ceza alan, 11 yıldır aranmasına rağmen çeşitli kentlerde sahte isimle çobanlık yaparak izini kaybettirmeye çalışan şahıs, köyüne dönüp saklandığı evinde jandarmanın operasyonu sonucu yakalandı.

Ankara, Yozgat ve Sivas'ta başka bir isimle kendini tanıtıp çobanlık yaparak izini kaybettiren Mehmet Çetindağ(48), 11 yıllık kaçışını gazetecilere "Kavgacı bir insan değilim. Barışçılım. Barışçıl olmasam 11 yıldır kaçmazdım" sözleriyle yorumladı.

Cezaevinde 6 ay kalıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldıktan sonra 2010 yılında 18 yıl cezaya çarptırılıp hakkında yakalama kararı çıkması üzerine kayıplara karışan evli ve 5 çocuk babası Çetindağ, "Mahkeme onamaları geldi. Ben verilen cezayı çok buldum. Yargıtay'a gönderdim. O da az buldu. Daha çok gönderdi. Çocuklarımı topluma kazandırmak için bunca mücadeleyi verdim. Adalete güvendiğim zaman benim çocuklarıma kim bakacaktı. Daha önce cezaevinde yattığımda kimse ilgilenmedi. Çocuklarımı diploma sahibi yaptım. Şu anda halen öğrenim gören de var" ifadelerini kullandı.

Yaylalarda çobanlık yapmayı "kaçmanın en kolay yolu" olarak gördüğü için sahte isimle insanlara kendini tanıtıp çalışarak Amasya'nın Yağçıabdal köyündeki ailesinin geçimini de sürdürdüğüne değinen Çetindağ, "Özgüvenimle, kişiliğimle, kariyerimle, karakterimle çalıştım. Bu sahtelik değil" ifadelerini kullandı.

Amasya İl Jandarma Komutanlığındaki sorgusunun ardından adliyeye götürülen Çetindağ, tutuklanarak cezaevine konuldu. Bir sonraki duruşması ise 16 Aralık'ta.

11 yıldır firari adam yakalanınca kendini böyle savundu: “Barışçıl olmasam 11 yıldır kaçmazdım”

11 yıldır firari adam yakalanınca kendini böyle savundu: “Barışçıl olmasam 11 yıldır kaçmazdım”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber