Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:25 Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlar...08:15 Savcı Özbek’ten lise öğrencilerine başarı tavsiyeleri08:12 Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “MAHZEN-32” operasyonlarında elebaşılığını...08:10 Yurtlar arası futbol turnuvası Denizli’de başlıyım07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı
Kültür 23 Kasım 2016 - 16:03 Yorum: 0

111 Yıllık tarihi Bilecik Hükümet Konağı restore edilecek

Bilecik İl Genel Meclisi, Kasım ayı 17'inci birleşiminde tarihi Bilecik Hükümet Konağı binasının restorasyona onay verdi.

111 Yıllık tarihi Bilecik Hükümet Konağı restore edilecek

Bilecik İl Genel Meclisi, Kasım ayı 17'inci birleşiminde tarihi Bilecik Hükümet Konağı binasının restorasyona onay verdi.

İhalesi açılacak restorasyon için 1 milyon liranın hazır olduğu, tamamlanıncaya kadar 4 milyon lira harcanması beklendiği belirtildi.

Bilecik İl Özel İdaresi binasında Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler başkanlığında toplanan Kasım ayı toplantılarının 17'inci birleşiminde 36 ve 37'inci gündem maddeleri görüşüldü. İlk gündem maddesinde Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından Meclise sunulan, Hükümet Konağının restorasyon çalışmalarına başlanacağından restorasyon çalışmaları süresince Hükümet Konağı olarak hizmet vermek amacıyla Bilecik İl Özel İdaresi tarafından boşaltılan ve şuan için kullanılmayan ana bina ile Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü tarafından boşaltılan binalarının onarımının yapılarak Valiliğe geçici olarak tahsil edilmesi talebi görüşüldü.

Restorasyon için 1 milyon geldi, 3 milyon yolda

Bu gündem maddesiyle ilgili Bilecik Valiliği tarafından İl Genel Meclisine gönderilen yazı okundu. Yazıda, "Bilecik Valiliği İdari Hizmetler Şube Müdürlüğü ilgi yazısı ile, ilimizde 1905-1907 yılları arasında inşa edilmiş 1'inci Ulusal Mimarlık Dönemine ait eserlerden biri olan Gayrimenkul Eski Eserler sınıfına giren ve Anıtlar Yüksek Kurulu'nun 1978 tarih ve A-1211 sayılı kararı ile kültür varlığı olarak tescil edilmiş olan ilimiz Merkez Hükümet Konağı'nın restorasyon çalışmalarına başlanacağını belirterek, restorasyon çalışmaları süresince Hükümet Konağı olarak hizmet vermek amacıyla İdaremiz tarafından boşaltılan ve şu an için kullanılmayan Ana Bina(Eski Genel Sekreterlik binası) ile Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü tarafından boşaltılan (Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü üst katı) binaların onarımının yapılarak Valiliğe geçici olarak tahsis edilmesi talep edilmiştir. İdaremiz tarafından boşaltılan söz konusu binaların geçici olarak Hükümet Konağı olarak kullanılmak üzere Bilecik Valiliğine tahsis edilmesi konusunun görüşülüp karar verilmek üzere yazımızın İl Genel Meclisi'ne havalesini arz ederim" ifadelerine yer verildi.

Bu gündem maddesi hakkında Bilecik İl Özel İdaresi çalışanları meclis üyelerini yapılacak çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Bu gündem maddesi oy birliği kabul edildi.

Öte yandan 111 yıllık tarihi binanın restorasyon için 1 milyon liranın geldiğini ve bu rakamın 4 milyon liraya kadar artacağı öğrenildi.

Osmaneli'ne 200 bin lira ödenek

Günün ikinci gündem maddesi olarak MHP Osmaneli İl Genel Meclis Üyesi Orhan Uğur ve AK Parti Osmaneli İl Genel Meclis Üyesi Hakan Özkan imzalı yazılı teklif görüşüldü. Teklifte Osmanelili iki üye, 2016 yatırım yılı Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü tarımsal ENH bütçesinde bulunan 200 bin TL ödeneğin Osmaneli Selimiye Tarımsal ENH Projesine aktarılmasını talep ettiler. Bu madde oy birliği kabul edildi.

Bu iki gündem maddesi sonrası Bilecik İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarının 17'inci birleşimi sona erdi. Kasım ayının bütçe ayı olması nedeniyle ay boyunca her gün yapılan İl Genel Meclisi toplantılarının 18'inci birleşim yarın saat 10:30'da aynı binada yapılacak.

111 Yıllık tarihi Bilecik Hükümet Konağı restore edilecek

111 Yıllık tarihi Bilecik Hükümet Konağı restore edilecek

111 Yıllık tarihi Bilecik Hükümet Konağı restore edilecek

111 Yıllık tarihi Bilecik Hükümet Konağı restore edilecek

111 Yıllık tarihi Bilecik Hükümet Konağı restore edilecek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber