Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 20 Ağustos 2016 - 12:18 Yorum: 0

112 çalışanlarına yemek ücreti müjdesi

Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, sendikanın toplu sözleşme kazanımlarından olan, 112'lerin yemek ücreti verilmesine yönelik yönetmelik...

112 çalışanlarına yemek ücreti müjdesi

Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, sendikanın toplu sözleşme kazanımlarından olan, 112'lerin yemek ücreti verilmesine yönelik yönetmelik değişikliğinin Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Sağlık-Sen olarak toplu sözleşmede, 112 çalışanlarına yemek paralarının nakdi olarak ödenmesini karar altına aldırdıklarını belirten Başkan Özdemir, "Ancak, toplu sözleşmede yemek ücretinden yararlanacak 112 çalışanlarının yiyecek yardımı yönetmeliğinin Ek 2. Maddesi'nde (Yemek servislerinden ücretsiz yararlanacak ya da kumanya dağıtılacak 112'ler) olmaması gerektiği şartı bulunmaktaydı. Bunun için de yönetmelik değişikliği yapılması ve 112'lerin Ek 2. Madde kapsamından çıkarılması gerekmekteydi. Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik değişikliği ile, A1, A2 ve C tipi Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları ile İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezi'nde fiilen görev yapan personel Ek 2. Madde kapsamından çıkarıldı ve toplu sözleşme kazanımımız gereği yemek ücreti almasının önü açıldı. Söz konusu uygulama, Eylül ayı itibarıyla hayata geçecek" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber