Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 23 Eylül 2019 - 14:23 Yorum: 0

114 kişilik iş için 754 başvuru

Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında, Milas genelindeki okullarda 9 ay boyunca temizlik ve güvenlik görevlisi olarak çalıştırılmak üzere 114 kişi...

114 kişilik iş için 754 başvuru

Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında, Milas genelindeki okullarda 9 ay boyunca temizlik ve güvenlik görevlisi olarak çalıştırılmak üzere 114 kişi alınması için çalışma başlatıldı. Milas'ta 114 kişilik iş için başvuruda bulunan 754 kişi Milas Halk Eğitim Müdürülüğü Salonu'nda mülakattan geçirildi.

İŞKUR aracılığı ile gerçekleştirilen TYP başvuruları başladı. Birçok farklı uygulama alanının bulduğu Toplum Yararına Programlar arasında en çok ilgi çekenlerin başında MEB bünyesinde okullarda hizmetli ve güvenlik görevlisi alımı var.

Milas'ta okullarda temizlik görevlisi olarak 95, güvenlik görevlisi olarak ise 19 kişi olmak üzere toplam 114 kişilik bir kontenjan belirlendi. 564 kişi temizlik görevlisi, 190 kişi ise güvenlik görevlisi olabilmek için başvuruda bulundu.

Yapılan başvuruların ardından Milas Halk Eğitim Merkezi'nde mülakat yapıldı. İŞKUR Muğla İl Müdürlüğü'nden iki, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ise bir kişinin görev aldığı heyet, başvuru yapanları mülakata tabi tuttu. Başvuruda bulunanlar mülakat salonuna 3'er kişilik gruplar halinde alındı.

Başvuru sayısı nedeniyle Milas Halk Eğitim Merkezi önünde yoğun bir kalabalık oluşurken, mülakattan geçerek göreve başlayacak olanların asgari ücret alacağı öğrenildi. TYP kapsamında Muğla genelinde okullara 580 temizlik personeli 134 de güvenlik görevlisi alınacak.

114 kişilik iş için 754 başvuru

114 kişilik iş için 754 başvuru

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber