Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 28 Mayıs 2016 - 16:24 Yorum: 0

11’inci Haliç Yelken Yarışları Havadan Görüntülendi

Hasköy sahilinde 11'incisi düzenlenen Geleneksel Haliç Yelken Yarışları, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın açılış düdüğüyle başladı.

11’inci Haliç Yelken Yarışları Havadan Görüntülendi

Hasköy sahilinde 11'incisi düzenlenen Geleneksel Haliç Yelken Yarışları, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın açılış düdüğüyle başladı. Genç sporcuların kıyasıya yarışı havadan görüntülendi.

Beyoğlu Belediyesi ve Türkiye Yelken Federasyonu işbirliği ile bu yıl 11'incisi düzenlenen Geleneksel Haliç Yelken Yarışları, Hasköy sahilinde başladı. Yarışa Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İlçe Spor Müdürü Lokman Arıcıoğlu, genç sporcular ve ailelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Her yıl renkli görüntülere sahne olan ve çok sayıda izleyici tarafından takip edilen yarışlarda sporcuların mücadelesi havadan görüntülendi. 29 Mayıs tarihine kadar devam edecek yarışlara 8 kulüp ve 52 genç sporcu katılırken, Optimist ve Laser kategorisinde 4'üncü ve 7'nci sınıf öğrencileri birincilik için ter döktü. Yarışa, Beyoğlu Belediyesi adına yaşları 7 ile 14 arasında değişen 28 sporcu katıldı.

"ÇOCUKLARA DENİZ KÜLTÜRÜNÜ DAHA KÜÇÜKKEN ÖĞRETMEK LAZIM"

Geleneksel Haliç Yelken Yarışları'nın açılışını gerçekleştiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, deniz kültürü konusunda daha çok mesafe alınması gerektiğini belirterek şunları kaydetti: "Ülkemizde malumunuz İstanbul'da özellikle deniz kültürü konusunda daha çok mesafe almamız gerektiğinin farkındayız. İnsanlar şehirde yaşayarak, bütün ülkede denizden kopuk yaşıyorlar. Oysa denize çocukları alıştırabilmek, onların yaşamına deniz kültürünü sokabilmek gelecekteki deniz endüstrisi, deniz ticareti, denizle ilgili bütün olanakların gelişmesinin de zemin olacak. Ağaç yaşken eğilir diye bir kavram var. Çocuklara bu kültürü daha küçükken aşılamak lazım. Ben de küçük kızımı getirdim biraz baksın, öğrensin diye."

Türkiye'nin dört bir yanından yelken kulüplerinin katıldığı mücadelede, kazanan yarışmacılar Pazar günü kupa ve madalya ile ödüllendirilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber