Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 26 Mayıs 2015 - 11:58 Yorum: 0

12 milyar liralık proje, 100 bin kişiye istihdam sağlayacak

Kilometrekareye 60 bin kişinin düştüğü Esenler'e nefes aldırması beklenen 'Tarihi Şehir Parkı Projesi'nin maliyeti belli oldu. 12 milyar TL’lik yatırımla hayata geçirilecek projenin inşaatında ise 100 bin kişi çalışacak.

12 milyar liralık proje, 100 bin kişiye istihdam sağlayacak

İstanbul'un nüfus yoğunluğu en yüksek ilçeleri arasında yer alan Esenler'in baştan ayağa yenilenmesini sağlayacak Tarihi Şehir Parkı Projesi'nin maliyeti belli oldu. İlk aşamada 40 bin toplamda ise 90 bin konutun yapılacağı ve aynı zamanda dünyanın en üçüncü büyük şehir parkının inşa edileceği proje, Milli Savunma Bakanlığı'na tahsisli hazine arazisinin Esenler Belediyesi'ne devriyle hayata geçirilecek. 

İLK FİNANSMAN HAZIR 

Askeriyenin başka bir alana taşınması için gerekli finansman İller Bankası tarafından karşılanacak. Finansmanın imza töreni Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu'nun katılımıyla yapıldı. Tevfik Göksu, Savunma Bakanlığı'ndan devralınan araziye ağırlığı yeşil alandan oluşan modern bir kent kurulacağına dikkat çekti. 

CENTRAL PARK GİBİ... 

Göksu, "Binalar 6 kattan yüksek olmayacak, konutlarda bilgi teknolojilerinden yararlanılacak" ifadelerini kullandı. Toplantının sonunda gazetemizin sorularını da yanıtlayan Göksu, projenin maliyetinin 12 milyar TL'yi bulacağını söyledi. Projenin inşasında ise 100 bin kişinin çalışacağını dile getiren Göksu, "Proje kapsamında yapılacak park Central Park, Hyde Park gibi turist kabul eden dünyaca ünlü bir mekan olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Beğenmeyen halk ithal etsin!

Bakan Güllüce de, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "İnsanlar Esenler'e gezmeye gidecek değiller" sözünü eleştirdi. İnsanları dışlamak ve ötekileştirmenin CHP'nin genel politikası olduğunu vurgulayan Güllüce şöyle konuştu: "Ak Parti geldikten sonra THY uçakları köylü kokmaya başladı diyorlar. Evet biz çatlasanız da patlasanız da herkesin uçağa binmesini sağlayacağız. Ak Partili belediyeler mangal kokuyor dediler. Bu millet böyle kardeşim mangalı sever. Fizik yapısı budur. Beğenmeyen halk ithal etsin."

Askeriyenin başka bir alana taşınması için gerekli finansman İller Bankası tarafından karşılanacak. Bu amaçla düzenlenen törende Çevre Bakanı İdris Güllüce ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, imzaları attı.

Haber Kaynağı: Akşam
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber