Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 27 Temmuz 2014 - 00:18 Yorum: 0

12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali

MUĞLA (AA) - İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin "Afife" adlı eseri,  12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nde seyirciyle buluştu.Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nce DenizBank'ın...

12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali

MUĞLA (AA) - İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin "Afife" adlı eseri,  12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nde seyirciyle buluştu.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nce DenizBank'ın katkılarıyla Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde düzenlenen festivale İstanbul Devlet Opera ve Balesi, müziği Turgay Erdener'e, koreografisi Beyahn Murphy'e ait  "Afife" adlı eseriyle katıldı. 

1919 yılında Müslüman Türk kadınlarının sahneye çıkmasının yasak olduğu bir dönemde, bütün olumsuzluklara karşın sahneye çıkan Afife Jale'nin hayatı üzerine kurulu olan eser sanatseverler tarafından beğeniyle izlendi. 

"Afife" eserini Bodrum Kalesi'nin tarihi atmosferinde izleyenler, oyuncuları uzun süre ayakta alkışladı. 

Festival, 6 Ağustos'ta, ''Kamelyalı Kadın'' balesiyle sona erecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber