Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Ekim 2016 - 14:53 Yorum: 0

126 Damızlık kıl keçisi oğlağı dağıtıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2009 yılından bu yana gerçekleştirdiği koyun ve keçilerde verimliliği arttırma projesi kapsamında üreticilere...

126 Damızlık kıl keçisi oğlağı dağıtıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2009 yılından bu yana gerçekleştirdiği koyun ve keçilerde verimliliği arttırma projesi kapsamında üreticilere damızlık kıl keçisi dağıtımı bu yıl da devam etti.

Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen kıl keçisi dağıtımı için çekilen kuraya göre 126 adet damızlık kıl keçisi 69 işletme sahibine dağıtımı yapıldı. Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici'nin de katıldığı törende üreticiler kıl keçisi oğlaklarına kavuştu. Ekici yaptığı açıklamada, "Muğla'nın küçükbaş hayvan varlığı 370 bin. Bunun 250 bini keçi ve keçilerin de yüzde 95'i kıl keçisidir. Muğla'da canlı ağırlık ortalaması 13 kg. iken alınan hayvanların canlı ağırlıkları 16,5 kg'dır. Proje ile üreticilerin elinde bulunan koyun ve keçi sürülerine yüksek vasıflı erkek damızlıkların katılımıyla kan değişiminin sağlanarak işletmelerin mevcut verimliliğinin arttırılması amaçlanmaktadır" dedi.

Koyun ve keçilerde verimliliği arttırma projesini 2009 yılından bu yana uygulandığını belirten Ekici, "Projeye Muğla 2010 yılında dahil edildi ve halen 40 ilde proje uygulanmaktadır. 2014 yılında Muğla'da 124 adet, 2015 yılında 92 adet kıl keçisi tekesi dağıtımı yapıldı. Bu yıl dağıtımı yapılan kıl keçisi oğlakları Burdur'dan oluşturulan komisyonca cıdago ve sağrı yüksekliği ile ağırlık gibi bazı özelliklerine bakılarak aynı yaştaki hayvanlardan üstün özelliklere sahip damızlık için gerekli şartları taşıyan oğlaklardan seçilmiştir. Bu yıl dağıtımı yapılan 126 kıl keçisi tekesi oğlaklarından üreticilerimize 6-8 aylık keçilerden oluşuyor" dedi.

126 Damızlık kıl keçisi oğlağı dağıtıldı

126 Damızlık kıl keçisi oğlağı dağıtıldı

126 Damızlık kıl keçisi oğlağı dağıtıldı

126 Damızlık kıl keçisi oğlağı dağıtıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber