Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
16:55 Kulüplü Küçük Erkekler Hentbol Kayseri Birinciliği tamamlandı16:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "14-28 Mayıs seçimlerinde olduğu gibi 31 Mart öncesi...16:54 ERÜ’de “Toplumda Sosyolojik Gelişmeler” konulu toplantı düzenlendi16:53 18 Mart Şehitleri Anadolu Üniversitesinde de anıldı16:52 Irak’ta sel felaketi: 2 ölü16:51 Trafikte bekleyenler için gösteri yaparak gündem olmuşlardı: Murat Kurum’a...16:50 Bilecik’te amatör spor kulüplerine 3 milyon 415 bin 416 TL’lik malzeme yard...16:49 Hakkari-Çukurca karayolu çığlardan temizlendi16:49 Bağımsız İBB Başkan adayı Mirhat Tekin Brusk’un hayat hikayesi ve bazı proj...16:49 İznik’ten çalınan koyunlar Yenişehir’de bulundu16:49 Voleybol Bölgesel Lig maçları Denizli’de başlıyor16:48 Başakşehir’in dördüncü kapalı pazarı hizmete açıldı16:48 ‘Huzur İçin Erzincan’ projesinin üçüncü toplantısı yapıldı16:46 Ankara’da yakalanan zehir tacirlerinin çok sayıda suç kaydı olduğu ortaya ç...16:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bizim siyaset geleneğimizde beklentiler karşılanmay...16:45 Yaralı halde bulunan yaralı baykuş yavrusu tedavi altına alındı16:44 Depremzede vatandaşların kalıcı konut sevinci16:43 Otomobillerden hırsızlık yapan şüpheli suç makinesi çıktı16:42 İçişleri Bakanı Yerlikaya: "2025 yılına kadar tüm konutlar teslim edilecek"16:42 Manisa’nın içme suyunun yüzde 60’ını karşılayan Akpınar’a sıkı takip
Sami Er
Spor 25 Eylül 2017 - 11:08 Yorum: 0

13. Edremit Yağlı Pehlivan Güreşleri yapıldı

Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 13. "Yağlı Pehlivan Güreşleri" yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

13. Edremit Yağlı Pehlivan Güreşleri yapıldı

Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 13. "Yağlı Pehlivan Güreşleri" yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. 13 ayrı kategoride toplam 225 güreşçinin mücadele ettiği güreşlerde başpehlivanlığı Kırkpınar'ın iddialı isimlerinden İsmail Koç kazandı.

Edremit'te geleneksel olarak düzenlenen 13. "Edremit Yağlı Pehlivan Güreşleri", Çamcı yolu üzerinde Melek Yüksekokulu yanında bulunan güreş alanında gerçekleştirildi. Güreşlerde Sembol, Minik, Teşvik, Ayak, Tozkoparan, Deste Küçük boy, Deste Orta boy, Deste Büyük boy, Küçük Orta Küçük boy, Küçük Orta Büyük boy, Büyük Orta boy, Başaltı ve Başpehlivanlık olmak üzere 13 ayrı kategoride toplam 225 güreşçi mücadele etti. Pehlivanların mücadelesi izleyenler tarafından heyecanla takip edildi. Kırkpınar'ın iddialı isimlerinden Ekrem Yavuz, Hama Köseoğlu, İsmail Koç, Ali Gökçen, gibi tanınmış başpehlivanların yer aldığı başpehlivanlık mücadelesi en çok ilgiyi çeken güreşler oldu. Başpehlivanlık mücadelesinin finalinde rakibi Ali Gökçen'i mağlup eden İsmail Koç, Edremit güreşlerinin başpehlivanı oldu. İkinci Ali Gökçen, üçüncü Ekrem Yavuz ve Hasan Zeybek oldu. Yağlı güreşlerin sembolü olan "Güreş Ağalığı" ihalesini ise 75 bin lira veren iş adamı Süleyman Sırel kazandı.

Başpehlivan İsmail Koç ve dereceye giren güreşçilere madalyaları Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş, Güreş Ağası Süleyman Sırel tarafından verildi. Diğer kategorilerde dereceye giren güreşçilere ödülleri Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş, Mahalle Muhtararı, daire müdürleri ve Güreş Ağası Süleyman Sırel, tarafından verildi. Güreşlerde tarihi Kırkpınar Güreşlerinin davul zurna ekibi görev yaparken, sunuculuğunu ise Kırkpınar Güreşlerinin Başcazgırı Osman Cayır ve Ercan Yıldız yaptı.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, katılan tüm sporculara ve güreş severlere teşekkür ederek "Geçmişten günümüze en önemli kültürlerimizden olan Ata sporumuz yağlı güreşlerinin ilçemizde yaşatılması için bu güreşleri düzenliyoruz. Öncelikle kazasız, sakatlıksız bir şekilde güreşlerin tamamlanmasından dolayı mutluyuz. Allah hepimizi önümüzdeki ki yıl güreşler de buluşturmayı nasip etsin" dedi.

13. Edremit Yağlı Pehlivan Güreşleri yapıldı

13. Edremit Yağlı Pehlivan Güreşleri yapıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber