Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Asayiş 19 Ağustos 2014 - 08:58 Yorum: 0

13 ilde "paralel yapı'' operasyonu

İzmir merkezli 13 ilde haklarında arama kararı çıkartılan 32 emniyet mensubundan 20'si gözaltına alındı

13 ilde 'paralel yapı'' operasyonu

İZMİR (AA) - İzmir merkezli 13 ilde "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında haklarında arama kararı çıkarılan 32 emniyet mensubundan 20'si gözaltına alındı. 

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen haftalarda "paralel yapı" tarafından dinlenildiği ortaya çıkan yaklaşık 50 kişinin şikayeti üzerine soruşturma başlattı.

Bu kapsamda 19'u İzmir'de, diğerleri İstanbul ve Yalova'nın da aralarında bulunduğu 13 ilde toplam 32 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Sabaha karşı söz konusu adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, şu ana kadar 20 kişiyi gözaltına aldı.

Şüpheliler arasında İzmir'de şube müdürüyken tayin olduğu şehirde emniyet müdürlüğüne terfi eden 1 kişinin de olduğu belirtildi.

Operasyonun, bu aşamada, "Liman" ve "Askeri bilgi belge bulundurma" davasıyla ilgili olmadığı, sadece dinlenilen kişilerin şikayeti üzerine başlatıldığı öğrenildi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber