Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Ağustos 2016 - 13:43 Yorum: 0

13 okulun bahçesi yenileniyor

Kütahya'nın Tavşanlı Belediyesi, "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında ilk ve orta dereceli okullarda çalışma başlattı.

13 okulun bahçesi yenileniyor

Kütahya'nın Tavşanlı Belediyesi, "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında ilk ve orta dereceli okullarda çalışma başlattı. Okul bahçelerinin gençlerin ve halkın hizmetine açılmasını hedefleyen çalışma kapsamında toplam 13 okulun bahçesi yeniden dizayn edilecek.

Her okul için ayrı projelendirme yapılırken, Tavşanlı Belediyesi adına hareket eden yüklenici firma İstiklal Ortaokulu, Yıldırım Beyazıt Ortaokulu, Üçeylül İlkokulu, Mehmet Tarhan İlkokulu ve Arslanbey İlkokulu'nda çalışma başlattı. Spor sahaları inşaa edilen okullarda, yeşil alan düzenlemesi ile çocuk oyun grubu montajı yapılacak.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan ortak proje kapsamında bu yıl bazı okulların çevre düzenlemesini sil baştan yenileyeceklerini kaydederek kamu alanlarının vatandaşa açılacağını söyledi.

Başkan Güler, "Bir süredir üzerinde çalıştığımız projemiz hayata geçiyor. İlk etapta 5 okulumuzda çalışmalarımızı başlattık ve spor sahalarını inşaa ediyoruz. Daha sonra çocuklarımız için oyun grupları, gerekirse halkımız için spor aletleri monte edeceğimiz okul bahçelerinde parke taşları ile kaldırımlar yenilenecek. Daha sonra ekiplerimiz yeşil alanları ele alacak ve halkımızın hizmetine sunacak. Bu konuda yürütülen çalışmaları önemsiyoruz. Proje özetle şunu ifade ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren okulların eğitim ve öğretim saatleri dışında belediyelerle işbirliği yapılması suretiyle velilerin ve mahallelinin hizmetine açılması, öğrenciler ve yetişkinler için birer hayat boyu öğrenme merkezi ile yaşayan güvenli alanlar haline dönüştürülmesi; belediyelerin meslek ve beceri kazandırma, spor, kültür, sosyal hizmetleri için okulların çok amaçlı kullanılabilmesi ve ağaçlandırılmasıdır. Bu anlayışla kamu alanlarının demir kapılarla halka kapatılmasından ziyade, hizmet verir noktaya taşınması bizim için kıymetli bir düşüncedir. Belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız" diye konuştu.(EFE)

13 okulun bahçesi yenileniyor

13 okulun bahçesi yenileniyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber