Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Eylül 2014 - 22:33 Yorum: 0

13'üncü Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları başladı

MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Tarsus Belediyesi tarafından bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları etkinlikleri başladı.Mersin...

13'üncü Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları başladı

MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Tarsus Belediyesi tarafından bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları etkinlikleri başladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Şelalesi'ndeki Karacaoğlan Anıtı'nın önünde yapılan açılış etkinliğinde, Karacaoğlan’ın adeta bir çimento, bir tutkal gibi insanları bir araya getiren, millet olma bilincini yaşatan ve Türkçenin bayraktarlığını yapan önemli bir şair olduğunu söyledi.

Kocamaz, Karacaoğlan’ın Türk dünyasına mihmandarlık yapmış bir kişilik olduğunu belirterek, “400 yıldır Karacaoğlan’ın şiirleri söylenir. Biz de günümüzdeki tüm şair ve ozanlarımıza, sanatçılarımıza sahip çıkacağız. Türkçe'ye gönül veren insanlarımızın birleşmesine, bütünleşmesine sahip çıkacağız. Bu nedenle herkesi Türkçe haykırmaya davet ediyoruz” dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ise Karacaoğlan gibi bir şairin adına festival düzenlemekten mutluluk duyduklarını belirtti.

MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ın da katıldığı açılış günü etkinliğinde Çukurova yöresi şairleri şiirlerini okudu.

Üç gün daha sürecek etkinlikler kapsamında 20 ülkeden gelen çok sayıda şair ve ozan eserlerini sanatseverlerle buluşturacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber