Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Mart 2015 - 11:43 Yorum: 0

14 Mart Tıp Bayramı

Malatya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  Şener, mesajında, Türkiye'de modern anlamda tıp eğitiminin başlangıcı...

14 Mart Tıp Bayramı

MALATYA - Malatya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şener, mesajında, Türkiye'de modern anlamda tıp eğitiminin başlangıcı sayılan 14 Mart 1827 tarihine atfen 14 Mart'ın Tıp Bayramı olarak kutlandığını anımsatarak, 14 Mart Tıp Bayramı'nın sağlık sektöründe çalışan insanları hem hatırlamak hem de sağlığın önemini insanlara bir kez daha hatırlatmak manasında önem taşıdığını ifade etti. 

Akıl, ruh ve beden sağlığının her birey için en değerli hazine olduğuna işaret eden Şener, bu nedenle insanlığın var oluşuyla birlikte ortaya çıkan hekimlik mesleğine önem verildiğini belirtti. 

Şener, insan sağlığını korumak ve sağlık sorunlarını çözmek için gelişen hekimliğin öğrenimi zor, eğitimi pahalı ve ömür boyu hızla değişen şartlara ve bilgilere ayak uydurmayı gerektiren bir meslek olduğunu vurgulayarak, hekimliğin Türk toplumunda da kutsal sayılan mesleklerden biri olduğunu anlattı.

Sağlıklı hayatın, insanların vazgeçemeyeceği temel bir hak olduğunu kaydeden Şener, şunları kaydetti.

"Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi, nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır. Son yıllarda herkese eşit ve kaliteli sağlık hizmet felsefesiyle hareket edilerek reform niteliğinde düzenlemeler yapılmış, sağlık sisteminin çağın ihtiyaçlarına göre şekillendirilmesi için Sağlıkta Dönüşüm Programı başlatılarak çok ciddi mesafeler alınmıştır.  Bu sayede vatandaşlarımız istedikleri kurumdan istedikleri şekilde hizmet alma imkanına kavuşmuşlardır.

İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, en güç koşullarda bile sağlık hizmetlerinin her alanında fedakarca çalışan tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlar, bu kutsal ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren sağlık camiasına verdikleri emeklerden dolayı teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım."

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber