Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 13 Mart 2015 - 13:08 Yorum: 0

14 Mart Tıp Bayramı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ürün:

14 Mart Tıp Bayramı

AFYONKARAHİSAR (AA) - AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, hekimliğin en zor ve sorumluluğu en ağır mesleklerden biri olduğunu belirtti.

Ürün, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, Türkiye'nin de sağlık alanında elde ettiği başarılarla takdir topladığını ve birçok ülkeye örnek gösterildiğini bildirdi.

Dünyada gelişmişliğin en önemli göstergelerinden birinin sağlık olduğunu aktaran Ürün, "Türkiye'nin sağlık alanında elde ettiği başarılar tüm dünyada takdir toplamakta ve bu anlamda birçok ülkeye örnek gösterilmektedir. Ülkemiz özellikle son 13 yılda sağlıkta devrimsel nitelikte gelişmeler yaşamış ve halkımıza verilen sağlık hizmetinde dünya standartlarına ulaşılmıştır. Bu anlamda kaliteli bir sağlık sisteminin, güçlü ve nitelikli bir toplumun en önemli şartı olduğu tespitinden hareketle, sağlık hizmetlerine yönelik yatırımları arttırarak hizmet kalitesini yükseltmek, bütün vatandaşlarımızın eşit koşullarda hizmetlerden yararlanmalarını sağlamak AK Parti’nin kurulduğu günden bu zamana temel hedefleri arasında yer almıştır" ifadelerini kullandı. 

 Doktorluk mesleğinin de önemini belirten Ürün, şunları kaydetti:

"Doktorluk mesleğinin temelinde yaşatma ve iyileştirme sorumluluğu olduğunu bu yönüyle hekimliğin en zor ve sorumluluğu en ağır mesleklerden biridir. Son olarak Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu’nun açıklamış olduğu sağlık çalışanlarının ek mesai ücretlerine yüzde 50 ile yüzde 75 oranında zammın ve şiddete karşı yapılacak olan yasal düzenlemelerin sağlık çalışanları açısından müspet gelişmeler olduğunu da hatırlatmak isterim. Bu duygu ve düşüncelerle insan hayatının kutsallığından taviz vermeden, fedakar, sabır ve sevgi ile mesleğini icra eden doktorlarımız ve diğer sağlık personelimizin 14 Mart Tıp Bayramı'nı tebrik ederim."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber