Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 13 Mart 2015 - 13:48 Yorum: 0

14 Mart Tıp Bayramı

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ta, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.Vali Yardımcısı Vekili Ahmet Karakaya, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi'nde düzenlenen törende, hekimlerin...

14 Mart Tıp Bayramı

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ta, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Vali Yardımcısı Vekili Ahmet Karakaya, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi'nde düzenlenen törende, hekimlerin topluma sağladığı katkının yadsınamayacağını belirtti.

Hayat bağlarının korunması için herkesin ihtiyaç duyduğu doktorların mukaddes bir görev icra ettiklerini vurgulayan Karakaya, şunları söyledi:

"Mesleğini seven hekimlerimizin sorunların ne kadar çok giderilirse, çalışma huzuru ne kadar sağlanırsa alınan sağlık hizmetinin kalitesi de o derece artacaktır. Bu ciddi bir önem taşıyor. Konuya iktisadi açıdan bakacak olursak, emeğin geri dönüşü açısından da hekimlerimiz ve diğer sağlık çalışanlarımız çok önemli bir görev görüyor. Sağlık çalışanlarına yönelik yapılan şiddeti kınamak artık yetersiz kalıyor. Bunu yapanların nasıl bir vicdana sahip anlamak mümkün değil.. Bu konudaki hassasiyetler artırılmalı."

Zonguldak Tabipler Odası Başkanı Berktuğ Erdoğan da hekimlik mesleğinin ne kadar onurlu bir meslek olduğunu yeterince iyi ifade edemediklerini kaydederek, "Bugünü bir bayram havasında kutlaması gereken bir meslek grubunun il temsilcisi olarak üzülerek söylüyorum ki, maalesef hekimler olarak bizler bayram tadında değiliz. Biz vicdanıyla cüzdanı arasında sıkışan bir meslek ferdi asla olmadık. Ama ne yazık ki vicdanıyla, sistemin vicdansızlığı arasında sıkışan bir topluluğuz. Umarım ülke temelinin sağlığı olan hekimlerimize bundan sonra her açıdan gerekli olan özverili, düşünceli ve samimi yaklaşımlarla karşılaşırız" değerlendirmesinde bulundu.

Tören, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Türk Halk Müziği Korosu konserinin ardından, doktor Ertuğrul Aydın anısına düzenlenen şiir ve resim yarışmasının ödüllerinin verilmesiyle sora erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber