Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 13 Mart 2015 - 14:28 Yorum: 0

14 Mart Tıp Bayramı

Bodrum'da sendika üyesi bir grup sağlık çalışanı, çalışma koşullarının zorluğuna dikkati çekerek, Bodrum Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı

14 Mart Tıp Bayramı

MUĞLA (AA) - Bodrum'da bir grup sağlık çalışanı çalışma koşullarına tepki gösterdi.

Muğla Tabip Odaları Birliği ile bazı sendika ve derneklerin üyesi yaklaşık 50 kişi, 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında Bodrum Devlet Hastanesi polikliniği önünde basın açıklaması yaptı. Sağlık çalışanları, "Haklarımız, hastalarımız ve mesleğimiz için görevdeyiz", "Aile hekimlerine mecburi acil nöbetine hayır", "Kim ister 100'üncü, 150'inci hasta olmayı" yazılı dövizler açtı.

Basın açıklamasını okuyan Tabip Odası Bodrum Temsilcisi Dr. Yasemin Demirci, sağlık çalışanlarının hakları için bugün acil haricinde sağlık hizmeti sunmayacaklarını kaydetti. Sağlık sektöründe özelde ciro, kamuda performans baskısıyla çalıştıklarını iddia eden Demirci, baskılar ve kötü muamelelerle karşı karşıya kaldıklarını savundu. Polikliniklerde günde 80,100 ve 150 hastaya baktıklarını belirten Demirci, şöyle konuştu:

"Bir gün gündüz, bir gün gece çalışılan acil servislerde kimi zaman tek bir hekimin günde 500 hastaya bakabilmesi, 36 saat kesintisiz çalışma, servis nöbeti tutan öğretim üyeleri, 7 gün 24 saat icap nöbeti ve bütün bu ağır çalışmanın sonunda emeklilikte sefalet ücreti. Çalışma ortamları, çalışma temposu, çalışma süreleri, dinlenme süreleri sağlıksız. Adeta bir kölelik düzeni. Anayasanın yasakladığı angarya serbest olmuş. Namus ve şeref üzerine edilen anayasaya bağlılık yemini unutulmuş. Bu tablo biz sağlık çalışanları için de hastalarımız için de iç açıcı değildir."

Sağlıkçılar bu durumdayken hastaların sağlıklı olabilmesinin mümkün olmadığını anlatan Demir, "Kim bu şartlarda iyi sağlık hizmeti aldığını söyleyebilir? Kim ister 100'üncü, 150'inci hasta olarak muayene olmayı. Hekimine güvenmediği için hastane hastane doktor doktor dolaşmayı" diye konuştu. 

Demir, insanlık dışı bir ortamda çalıştıklarını da iddia ederek, çalışma koşullarının acilen düzeltilmesini istedi. Çalışırken ve emeklilikte insanca yaşanabilecek güvenceli bir gelir talep talep ettiklerini belirten Demir, "Yasal sürenin üstünde çalıştığımız halde bugüne kadar bir türlü verilemeyen fiili hizmet zammını talep ediyoruz" dedi.

Sağlık çalışanları, basın açıklamasının ardından hastalar ve sağlık personeline lokma ikramında bulundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber