Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mart 2015 - 14:43 Yorum: 0

14 Mart Tıp Bayramı

Sağlık-Sen üyeleri, taleplerinin karşılanması için basın açıklaması yaptı

14 Mart Tıp Bayramı

KIRIKKALE (AA) - Sağlık-Sen Kırıkkale Şubesi üyeleri, taleplerinin karşılanması için basın açıklaması yaptı. 

Başkanı Recep Akdoğan, sağlık çalışanlarının bugüne kadar kendisine uzanan hiçbir eli geri çevirmediğini ve bundan sonra da insan hayatına zarar verecek hiçbir eylemin içinde olmayacaklarını söyledi. 

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi önünde toplanan grup adına konuşan Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, sağlık çalışanlarının bireylerin sağlığının emanetçileri, sağlık sisteminin sigortası olduklarını belirtti.

Sağlık çalışanları olarak bugün de işlerinin başında ve halkın hizmetinde olduklarını ifade eden Akdoğan, "Ancak sağlık çalışanlarının umutla beklediği, yıpranma payı, ek ödemelerin emekliliğe yansıması gibi hususlarda yapılan açıklamalar ve değinilmeyen lisans tamamlama ve kreş hakkı gibi konular nedeniyle 14 Mart Tıp Bayramı'nda hayal kırıklığı yaşıyoruz" dedi.

Nöbet ücretlerinde yüzde 50 artışı çalışanlar olarak memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden Akdoğan, kendileri için asıl müjdenin bütün meslek gruplarını kapsayan yıpranma payı hakkının ödenmesi, hekim ve hekim dışı ayrımı gözetmeden bütün çalışanların ek ödemelerinin emekliliğe yansıtılması ve 110 bin sağlıkçıyı ilgilendiren lisans tamamlama hakkının 2015 yılında başlatılacağı yönündeki açıklamalar olacağını dile getirdi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber