Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 14 Mart 2015 - 15:28 Yorum: 0

14 Mart Tıp Bayramı

DÜZCE (AA) - Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şrifoğlu ve AK Parti İl Başkanı Hikmet keskin "14 Mart Tıp Bayramı" dolayısıyla mesaj yayımladı.Vali...

14 Mart Tıp Bayramı

DÜZCE (AA) - Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şrifoğlu ve AK Parti İl Başkanı Hikmet keskin "14 Mart Tıp Bayramı" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Fidan, mesajında, vatandaşlarına sağlıklı bir yaşam alanı ve imkanı oluşturmanın devletin en önemli görevleri arasında yer aldığını belirtti.

Mutlu ve huzurlu bireylerden oluşan bir toplumun temel şartı kaliteli ve etkin hizmet sunan, iyi işleyen ve kolay erişilebilir bir sağlık sistemi olduğunu vurgulayan Vali Fidan, mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Sunulan sağlık hizmetlerinin kalite ve seviyesi Ülkelerin gelişmişlik düzeylerini belirleyen önemli bir gösterge haline gelmiştir. Ülkemizde son dönemlerde sağlık alanında çok önemli reform ve dönüşümler gerçekleştirilmiştir. Bugün, vatandaşlarımızın yaşam standartları, insanımıza sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesi eskisiyle mukayese edilemeyecek düzeyde artmıştır. Bu alanda Türkiye Dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında yer almaktadır. Birey ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına hizmet veren,  insan hayatını her şeyin üstünde tutan, zorluklara aldırmadan fedakarca çalışan sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Başta doktorlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, başarı ve mutluluklar diliyorum."

- DÜ Rektörü Şerifoğlu 

DÜ Rektörü Prof. Dr. Şerifoğlu ise mesajında, 14 Mart 1827 tarihi, Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire'nin kurulması dolayısıyla Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edildiğini anımsatarak, "1919 yılında işgal altındaki İstanbul'da tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlayan Tıp Bayramı, 1976 tarihinden itibaren 14 Mart'ı da içine alan Tıp Haftası olarak kutlanmaktadır. Gece gündüz demeden en zor koşullar altında dünyanın her yerinde özveriyle çalışarak, insanlığa hizmet eden başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık personelimizin 14 Mart Tıp Bayramını içtenlikle kutlar, onlara bu kutsal meslekleri uğruna verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ederiz" değerlendirmesinde bulundu.

- AK Parti İl Başkanı Keskin

AK Parti İl Başkanı Keskin de insanlar için en önemli şeyin sağlık olduğunu vurguladı.

Keskin, mesajında, şunları kaydetti:

"Sağlıklı yaşam sürmemiz için bu onurlu ve kutsal görevi yerine getiren sağlık çalışanlarına AK Parti hükümetlerimiz de hiçbir zaman kayıtsız kalmamıştır. Daha bir gün önce Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, sağlık çalışanlarının çalışma koşullarına yönelik yeni düzenlemeleri açıkladı. Sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerine yüzde 50 zam yaptık. Çalışmak isteyen hekimlerimiz artık 70 yaşına kadar çalışabilecek. Ayrıca mecliste görüşmeleri devam eden İç Güvenlik Reformu Paketi içinde sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddeti gerçekleştirenlere gözaltı şartı getiriyoruz. 14 Mart Dünya Tıp Bayramı'nda şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarımıza şifalar dilerken sağlık çalışanlarımızın dünyanın en kutsal mesleklerinden birini icra ettiklerini çok iyi biliyoruz. Tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Dünya Tıp Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber