Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Mart 2015 - 15:33 Yorum: 0

14 Mart Tıp Bayramı

KÜTAHYA (AA) - Kütahya Tabip Odası Başkanı Reşat Uyar, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.Uyar, mesajında, hekimin başarısının ölçütlerinden birisinin hasta memnuniyeti...

14 Mart Tıp Bayramı

KÜTAHYA (AA) - Kütahya Tabip Odası Başkanı Reşat Uyar, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Uyar, mesajında, hekimin başarısının ölçütlerinden birisinin hasta memnuniyeti olduğunu, hekime sağlanan imkanların da hekim başarısına katkı sağlayabilecek en temel unsurlardan biri olduğunu bildirdi.

Hekimlerin de her insan gibi güven içinde çalışma, yeme, içme, dinlenme, gezinme ve aile olma gibi gereksinimleri olduğunu hatırlatan Uyar, şunları kaydetti:

"Bu temel ihtiyaçların karşılanması, yaşam standartlarını hekimlerin hak ettiği düzeylere yükseltecek özlük haklarının düzenlenmesi ve çalışma ortamlarının moral ve motivasyonu artıracak niteliklerle donatılmasının istenmesi haksız bir beklenti değildir. Son günlerde sayın Başbakanımızın, nöbet ücretleri gibi bazı hizmetler için iyileştirmeler yapılacağını müjdelemesi sevindirici olmakla beraber, performansa dayalı çalışma sistemi, hekimi ve hastasını ruhsuz birer mekanik aygıt olarak algılama riski oluşmaktadır. Tıbbi işlemlere öngörülen puanlandırmanın branşlar arası emek-ücretlendirme dengesi gözetilerek hakkaniyet ölçülerine daha hassasiyetle uyulması,  puan karşılığı olmayan hizmetlerin hekimi mağdur etmeden hastayı sahiplendirme gibi konuların optimal düzlemlerde yeniden değerlendirilmesi gereği ortadadır. Ayrıca sağlık camiası, Sayın Cumhurbaşkanımızın bir yıl kadar önce, sağlık çalışanları için 'her 5 yıl çalışmaya bir yıl yıpranma payı' sözünün uygulamaya geçmesini sabırla beklemektedir."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber