Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 31 Temmuz 2014 - 18:18 Yorum: 0

14. Munzur Kültür ve Doğa Festivali

Festivale katılmak üzere il dışından Tunceli'ye gelenler, kurdukları çadırlarda konaklıyor

14. Munzur Kültür ve Doğa Festivali

TUNCELİ (AA) - 14. Munzur Kültür ve Doğa Festivali'ne katılmak üzere il dışından Tunceli'ye gelenler, kurdukları çadırlarda kalıyor.

Kışla binası çevresinde ve Munzur Nehri kenarında Tunceli Belediyesi tarafından oluşturulan alanlara çadır kuran vatandaşlar, Tunceli'nin bakir güzelliği karşısında kendilerini otel odalarına hapsetmek istemediklerini söylüyor.

Aylin Ulağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tuncelili olduğunu ve İstanbul'da yaşadığını söyledi.

Her yıl festival için arkadaşlarıyla Tunceli'ye geldiğini belirten Ulağ, "Her yıl çadırlarımızı alıp buraya geliyoruz. Büyükşehirlerin kalabalığından ziyade burada doğayla iç içe olma şansımız var. Ateş yakıp çay demliyoruz. Yemeğimizi kendimiz pişiriyoruz. Tek sıkıntımız havaların sıcak olması. Gündüz çadırlarda kalmak mümkün değil. Biz de su kenarlarına giderek serinliyoruz. Tunceli, doğanın tüm nimetlerinden nasiplenmiş bir şehir. Bence kıymeti bilinmeli" diye konuştu.

Tunceli'ye arkadaşlarının tavsiyesi üzerine geldiğini kaydeden Sedef Yıldız da "İzmirliyim. Buraya gelmeye karar verdiğimizde ailem korkmuştu. Çünkü onların gözünde burası tehlikeli bir yer ama önümüzdeki yaz ailemi de getirmeyi planlıyorum. Tunceli'nin onların sandığı gibi bir yer olmadığını göstermek istiyorum. Tunceli'nin hem doğası, hem de insanları harika. Mutlaka görülmesi gereken illerden biri" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber