Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 06 Eylül 2018 - 14:53 Yorum: 0

14 yaşındaki kız çocuğu son anda evlendirilmekten kurtarıldı

Diyarbakır'da evlendirilen 14 yaşındaki kızın düğün yaptığı salonu basan polis ekipleri, yaşı küçük kızı son anda evlenmekten kurtarırken, damak...

14 yaşındaki kız çocuğu son anda evlendirilmekten kurtarıldı

Diyarbakır'da evlendirilen 14 yaşındaki kızın düğün yaptığı salonu basan polis ekipleri, yaşı küçük kızı son anda evlenmekten kurtarırken, damak ve kızın annesi ile babası gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre kendisinden 7 yaş büyük bir erkekle evlendirilmek üzere olan 14 yaşındaki kız çocuğu olayı ihbarı alan polis ekipleri düğünden kızı aldı. Bir ihbarı değerlendirilen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri Yenişehir ilçesindeki bir düğün salonuna operasyon yaptı. Düğün salonuna giden polis ekipleri tarafından yapılan incelemede gelin B.S.'nin 14, damat A.Y.'nın ise 21 yaşında olduğu tespit edildi. Yaşı küçük olan gelin, polis ekipleri tarafından düğün salonundan gelinlikle alınarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Anne baba gözaltına alındı

Yaşı küçük kızı son anda evlenmekten kurtaran polis ekipleri damat A.Y. ile kızın anne ve babasını gözaltına aldı. Gözaltına alınanların emniyet müdürlüğünde ifadelerine başvuruldu.

Gelin koruma altına alındı

Gelin ile damat ve gelinin anne ile babasının ifadesini alan polis ekipleri daha sonra 14 yaşındaki B.S.'yi koruma altına alınması üzerine Diyarbakır Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerine teslim ettiği belirtildi. Diyarbakır Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerinin küçük yaşta evlendirilmeye çalışılan B.S.'nin işlemlerini yaparak koruma altına aldı.

Öte yandan savcılık düğün ile ilgili tüm materyallere el koyarak inceleme başlattı. Güvenlik kamerası görüntülerine yansıyan düğünde 14 yaşındaki gelin ile 21 yaşındaki damat davetlilerin alkışları arasında salona giriyor. Salona giren gelin ve damat daha sonra davetlilerle birlikte halay çekiyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber