Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Eylül 2016 - 12:13 Yorum: 0

1453 projesi ile gençlerin önü açılıyor

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "1453 Genç Girşimci Projesi" ile eğitim gören genç girişimcilere üretken ve vziyoner olmaları gerektiğini söyledi.

1453 projesi ile gençlerin önü açılıyor

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "1453 Genç Girşimci Projesi" ile eğitim gören genç girişimcilere üretken ve vziyoner olmaları gerektiğini söyledi.

Keçiören Belediyesi tarafından gençlerin üretime katılması ve potansiyellerini doğru değerlendirmeleri için hayata geçirilen "1453 Genç Girişimci Projesi"nde 60 genç eğitimlerini tamamladı. Keçiören Belediyesi ve KOSGEB iş birliğinde kendi işini kurmak isteyen gençlerin yararlandığı "1453 Genç Girişimci Projesi"ne şu ana kadar başvuranların sayısı ise 600'ü geçti. 2 gruba verilen eğitimlerin ardından Eylül ayı içerisinde 3'ncü grubun eğitimlerini tamamlaması sonrası düzenlenecek bir seminer programıyla, genç girişimciler sertifikalarını alabilecekler.

Temmuz ayı başındaki girişimci gençlerin ilk dersinde Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Üretemezsek büyüyemeyiz. O nedenle vizyoner olun, üretin, ilk adımınızı attınız, azmedin ve devamını getirin. Bize düşen sizin yolunuzu açmaktır, yolunuz açık olsun" mesajını verdi.

Projede şehit, gazi aileleri ve engelli vatandaşlar öncelikli

Proje sayesinde yeni iş kapıları açılırken, genç işsizliğin azaltılması, genç iş gücü potansiyelinin üretime dahil edilmesi, vizyoner gençlerin desteklenmesi hedefleniyor.

2017 yılında da devam edecek projeye 18 -35 yaş arası gençler başvuru yapabilecek. Şehit, gazi aileleri ve engelli vatandaşların öncelikli olduğu proje ayrıca teknik - mesleki eğitim ve üniversite öğrencileri ile mezunlarını kapsıyor.

KOSGEB'den 50 bin TL'lik hibe

Projenin bir diğer faydası ise yapılacak girişimcilik anketi sonrası genç işsizlik envanterinin oluşturulması olacak. Sadece Keçiören'den değil tüm Türkiye'den gençlerin başvurabildiği projede mülakatla gençlerin kariyer hedefleri ve idealleri belirlenirken, geleceğin genç iş adamlarını KOSGEB de 50 bin TL'lik hibe ile destekleyecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber