Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Sağlık 22 Mayıs 2017 - 11:59 Yorum: 0

148 kiloluk lise öğrencisi hayatından 63 kiloyu çıkardı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde aşırı kilo problemleri yaşayan 16 yaşındaki Kadir Karpuz, kapalı obezite cerrahisi ile zayıflayarak hayatından 63 kiloyu...

148 kiloluk lise öğrencisi hayatından 63 kiloyu çıkardı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde aşırı kilo problemleri yaşayan 16 yaşındaki Kadir Karpuz, kapalı obezite cerrahisi ile zayıflayarak hayatından 63 kiloyu çıkardı.

Kadir Karpuz, özel bir hastanede geçirdiği kapalı obezite ameliyatı sonrası 7 ayda 148 kilodan 85 kiloya düştü. Karpuz, ameliyat sonrası yaşıtları gibi olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

16 yaşındaki lise öğrencisi Kadir Karpuz'a uyguladığı ameliyat hakkında bilgiler veren Obezite ve Reflü Cerrahisi Uzmanı Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş, obezitenin genetik bir hastalık olduğunu söyledi. Op. Dr. Göktaş, "16 yaşındaki obezite hastamız bize geldiğinde 148 kiloydu. Hiçbir sağlık problemi yoktu, fakat obez olduğu için ileriki yaşlarda diyabet ve kalp problemleri görülebilirdi. Tetkikler sonucu ameliyata karar verdik. Kadir ameliyat sonrası düzenli olarak kilo vermeye başladı. Uygulamış olduğumuz tüp mide yöntemiyle, yaşıtları gibi oldu. İleriki yaşlarda yaşayacağı sağlık problemlerinin önüne geçmiş olduk. Kadir artık yaşamına daha sağlıklı birey olarak devam edecek. Kendisine ömür boyu sağlık diliyorum" açıklamasında bulundu.

Diyet sonrası kilolarının arttığını ve son çare ameliyat olmaya karar verdiklerini ifade eden Kadir Karpuz'un annesi Lügen Karpuz, "Oğlumun aşırı kilolarından dolayı, 5 yıl önce yüzme programlarına başladık. İki yıl boyunca oğlumu spor merkezine gönderdik. Kilosunda değişiklik olmadığı için diyetisyene gittik. Diyet sonrası kilo verdik, ardından daha fazla aldık. Kadir, iştahlı bir çocuk. Bu nedenle yemesinin de önüne geçemedik. Son çare tetkikler yaptırdık ve oğlumun ameliyat olmasına karar verdik. Şu an oğlumun sağlığı çok iyi" dedi.

148 kiloluk lise öğrencisi hayatından 63 kiloyu çıkardı

148 kiloluk lise öğrencisi hayatından 63 kiloyu çıkardı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber