Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 16 Mart 2015 - 12:08 Yorum: 0

15. Bölük Alayı Çanakkale'ye uğurlandı

Çanakkale Savaşı'nda mücadele eden 15. Bölük Alayı'nı temsilen 10 kişilik ekip, anma etkinlikleri kapsamında Uzunköprü'den Çanakkale'ye gitmek için yola çıktı

15. Bölük Alayı Çanakkale'ye uğurlandı

EDİRNE (AA) - Çanakkale'e savaşında mücadele eden 15. Bölük Alayı'nı temsilen Uzunköprü'den yola çıkan 10 kişi, Çanakkale'deki törenlere katılacak.

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, ekibi uğurlamak için düzenlenen törende, bu yıl dünyaya örnek gerçek bir hikayenin 100. yıl dönümünün anıldığını söyledi.

Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümlerinde, dünyanın çeşitli uluslarından turistlerin Çanakkale'ye geldiğini anımsatan İşbilen, şöyle konuştu:

"Amaçları bu savaşta canını kaybeden atalarını anmaktır. 57. Alayın temsili bir sivil inisiyatif var bu anlamda. Bu insanlar yola çıkıyorlar, yürüyerek ataları gibi Malkara, Keşan, Evreşe ve Gelibolu’ya devam ediyorlar. Keşan'da 27. alay kendilerine katılacak ve bu sene ilk kez Uzunköprü 15. hava birliği de onlarla beraber olacak. Bu bizler için çok büyük bir onurdur.”

Programa katılanlar daha sonra cadde üzerinden yürüyerek şehitliğe gitti. Grup, buradan minibüsle Keşan ilçesine hareket etti.

Programa, Kaymakam Kemal Yılmaz, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber