Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 22 Ekim 2014 - 09:58 Yorum: 0

15. İzmir Kısa Film Festivali'ne doğru

Altın Kedi ödülü için 63 ülkeden bin 93 film başvurusu yapıldı

15. İzmir Kısa Film Festivali'ne doğru

İZMİR (AA) - Bu yıl 15. kez düzenlenecek İzmir Kısa Film Festivali'nde verilecek "Altın Kedi" ödülü için 63 ülkeden bin 93 film için başvuru yapıldığı bildirildi.

Festival komitesinden yapılan yazılı açıklamada, 1-5 Kasım'da Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek festivalde ulusal ve uluslararası filmlerin, Altın Kedi ödülleri için yarışacağı, Türkiye ve dünya sinemasının önemli isimlerinin de sinemaseverlerle buluşacağı belirtildi.

Festivale kurmaca, belgesel ve animasyon dallarında ödül için yarışmak üzere, 63 ülkeden bin 93 filmin başvurduğu kaydedildi. Jüri üyeliklerini yönetmen Tunç Başaran, görüntü yönetmeni Feza Çaldıran, oyuncu Nilüfer Açıkalın, Bremen Film Büro yöneticisi Klaus W. Becker ve sinema yazarı Gulbara Tolomushova'nın yapacağı ve önceki yıllarda İzmir Sinema Derneği tarafından yapılan festivalin bu yıldan itibaren Kare Film bünyesinde ve Yusuf Saygı yönetiminde devam edeceğine değinildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Buca Belediyesi ve Konak Belediyesi’nin desteklediği festivalde, Polonya animasyonları, Japon seçkileri, Almanya seçkileri, Belçika seçkileri ve özel gösterimlerle beraber 150’yi aşkın kısa film ücretsiz olarak izleyicilerle buluşacak.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber