Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 12 Ekim 2016 - 11:13 Yorum: 0

’15 July of Turkey’ halkın destanını yazdı

Herkes İçin Demokrasi İnsiyatifi, 15 Temmuz darbe girişimini anlatan 15 July of Turkey" kitabını hazırladı.

’15 July of Turkey’ halkın destanını yazdı

Herkes İçin Demokrasi İnsiyatifi, 15 Temmuz darbe girişimini anlatan 15 July of Turkey" kitabını hazırladı. Önsözünü yazar Alev Alatlı'nın hazırladığı kitap, batı dünyasındaki önemli kurum, kuruluş ve isimlere gönderilecek.

15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne bağlı darbecilerin millete, demokrasiye, anayasal düzene, insan haklarına, istikrara ve huzura gerçekleştirdiği saldırı "Ben bugüne kadar halkın üstünde bir güç tanımadım" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı demokrasiye sahip çıkmak için meydanlara davet etmesiyle püskürtülmüş, darbeciler büyük bir yenilgiye uğramıştı. Tüm farklılıklarını bir kenara bırakarak meydanlara çıkan, ağır silahlara, tanklara, uçaklara ve her türlü saldırıya karşı ölümü göze alarak "Darbeye Hayır" diyen Türk halkı dünya tarihinin en büyük demokrasi mücadelelerinden birisini verdi. Türkiye Cumhuriyetinin halkıyla tarih yazarak yürüttüğü bu meşru mücadeleye, demokrasiyle özdeş ülkelerin sessiz ve tepkisiz kalması herkesi bir şeyler yapmaya itti.

Herkes İçin Demokrasi İnsiyatifi (Democracy for All Initiative) de bu zaferi dünyaya anlatmak için yola çıktı. Darbeden hemen sonra çalışmalarına başlayan Demokrasi İnsiyatifi önce www.democracy4all.net adlı internet sitesini, sonra da "15 July of Turkey" kitabını hazırladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Halkın üstünde bugüne kadar daha büyük bir güç tanımadım" söylemi üzerinden hazırlanan kitap "Demokrasi manifestosu" niteliğinde bir mektup eşliğinde batı dünyasındaki önemli üniversitelere, kütüphanelere, sivil toplum kuruluşlarına, akademisyenlere ve basın mensuplarına gönderilecek.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Demokrasi İnisiyatifinin Genel Sekreteri Abdülkadir Özkan, 15 Temmuz'da Türk halkının canı pahasına ortaya koyduğu demokrasi ve özgürlük mücadelesini dünyaya ama özellikle batı toplumlarına doğru anlatmak ve yurt dışındaki FETÖ mensuplarınca kasıtlı olarak oluşturulan olumsuz Türkiye algısına engel olmak için yola çıktıklarını söyledi.

İnisiyatifin "Herkes için demokrasi" mottosuyla yola çıktığını belirten Özkan, 15 Temmuz demokrasi zaferini anlatmak için hazırlanan kitapla ilgili detaylı bilgiler de verdi. Halkın darbecilere karşı giriştiği mücadeleyi siyah beyaz fotoğraflarla anlatmaya çalıştıklarını belirten Özkan, "Kitap, değerli hocamız Alev Alatlı'ın önsözü ve katkılarıyla hazırlandı. Böylesi bir çalışmaya katlı vererek bizleri yalnız bırakmayan Alev Alatlı hocamıza çok teşekkür ediyoruz " dedi.

"Bu saldırı hafif bir şeymiş gibi gösterilemez"

Yazar Alatlı, kitabın önsözü için kaleme aldığı yazıda 15 Temmuz günü ülkenin çok şiddetli bir fiziksel saldırıya uğradığını belirterek, "Lütfen şunu not ediniz: 139 yıllık tarihi boyunca (1877), düşmanlar tarafından bile Türk Meclisine fiziksel olarak saldırıda bulunulmamıştı. Lanetlediğimiz bu tecavüz bir ilkti" ifadesine yer verdi.

Girdiği yerel ve ulusal bütün seçimleri kazanan ve yüzde 52 gibi bir oyla cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ten sonra en popüler Türk lideri olduğunun altını çizen Alatlı, yazısında özetle şunları kaydetti:

"Gerçek şu ki, Türk halkı herhangi bir lider için suikaste uğrayarak ölmenin layık oldukları bir ceza olması düşüncesinden nefret ederler. Dolayısıyla, demokratik yolla seçilmiş hiçbir hükümet bir darbe ile devrilmeyi hak etmez ve silahsız sivillere saldırı, özellikle de halkın kendi askeri ve zar zor kazanıp verdiği vergiler sonucunda alınan silahıyla saldırı, hafif bir şeymiş gibi gösterilemez"

"Tankların önüne silahsız çıkanların tamamı Erdoğan'ın seçmenleri değildi"

Batının o geceyle ilgili empati kuramamasının herkeste bir hayal kırıklığı oluşturduğunu belirten Alatlı, "Düşünebiliyor musunuz, Ankara semaları üzerinde kötü niyetli helikopterlerin görüntüleri ve sesleri olacak ve jetler kimseyi ayırt etmeden ateş edecek, siz de çılgına dönmüş haşhaşileri ne pahasına olursa olsun durdurmak isteyen, sokağa dökülen Türk halkı ile empati kuramayacaksınız. Lütfen şunu göz önünde bulundurunuz, tankların önüne silahsız olarak çıkan insanların tamamını Erdoğan'ın seçmenleri oluşturmuyordu" dedi.

Batının tepkisizliğine Türk halkının anlam veremediğine dikkat çeken Alatlı, "Müttefiklerimizden merhamet değilse bile biraz teselli ve uluslararası medyadan saygı beklemiştik. Beklentilerimiz ne kadar boş olsa da bu modern zamanların sorunlarının geçeceğine dair umudumuzla birlikte batının ufkunda tekrar ahlaklı ve vicdanlı adamların görüneceğine dair umudumuzu koruyoruz. Yazıktır ki, dünyanın oryantalist ve İslamofobik yalanlarla kulakları tıkanmamış insanlara ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

'Herkes İçin Demokrasi İnsiyatifi'nin çok önemli bir misyonu üstlendiğini belirten Abdülkadir Özkan, "15 Temmuz'a ilişkin çok çarpıcı fotoğraflarla birlikte şehitlerin de isimlerinin yer aldığı bu kitabı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan New York ziyaretinde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'a imzalayarak hediye etti. Bu bize daha büyük bir sorumluluk yüklüyor. Bunun için çalışmalarımızı daha da genişletmek istiyoruz. İngilizce dışında İtalyanca, İspanyolca, Almanca ve Fransızca olarak da hazırlayacağımız kitabı ilgili yerlere göndererek Türkiye'nin destansı mücadelesini herkese duyuracağız" dedi.

Abdülkadir Özkan'ın Genel Sekreterliğini yürüttüğü Herkes İçin Demokrasi İnisiyatifi, Ahmet Bayraktutar, Serdar Karagöz, İbrahim Eren, Osman Bekar, İlnur Çevik ve Hüdayi Yılmaz gibi isimlerden oluşuyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber