Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 21 Eylül 2014 - 13:33 Yorum: 0

15 kilogramlık dev pancarlar görenleri şaşırtıyor

Amasya'nın Suluova ilçesinde bir çiftçi 15 kilogram ağırlığında pancar yetiştirdi

15 kilogramlık dev pancarlar görenleri şaşırtıyor

AMASYA (AA) - Suluova ilçesinde hayvansal gübre kullanılan arazide yetiştirilen 15 kilogramlık dev pancarlar, görenleri şaşırtıyor.

İlçeye bağlı Kerimoğlu köyünde çiftçilik yapan Mustafa Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçüklüğünden beri çiftçilikle uğraştığını, daha kaliteli ürün elde etmek için araştırmalar yaptığını anlattı.

Son beş yıldır hayvan gübresi kullandığı 25 dönümlük tarlada pancar üretimi yaptığını dile getiren Kılıç, "Yapay gübreyi tarlama sokmuyorum. Önceki yıllarda 8-10 kilo büyüklüğünde pancarlar olmuştu ancak 15 kilo ağırlıkta ilk kez bu yıl yetişti. Emeğimin karşılığını almaktan mutluyum" dedi. 

Kılıç, organik gübrenin içinde bulunan mineraller sayesinde de toprağı verimli hale getirdiğini, bitkide hücre bölünmesini arttırarak bitkinin büyüme hızını artırdığını kaydetti.

Dev pancarların çevresinden büyük ilgi gördüğünü belirten Kılıç, "Görenler önce şaşkın şaşkın baktıktan sonra ellerine alıp tartmaya kalkıyor. Kimileri de tebrik ederek fotoğraf çektiriyor. Sergilemek için pancarları satın almak isteyen manavlar var ancak bunları uzun süre saklamayı düşünüyorum. Araştırma konusu olup çiftçilere örnek teşkil edebilir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber