Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 29 Ağustos 2014 - 15:18 Yorum: 0

15. Merzifon Kültür ve Sanat ekinlikleri

AMASYA (AA) - 15. Merzifon Kültür ve Sanat ekinlikleri kapsamında, 640 pehlivanın katılımıyla 13 boyda yağlı güreş müsabakaları düzenlendi.İlki düzenlenen Merzifon yağlı güreşlerinde...

15. Merzifon Kültür ve Sanat ekinlikleri

AMASYA (AA) - 15. Merzifon Kültür ve Sanat ekinlikleri kapsamında, 640 pehlivanın katılımıyla 13 boyda yağlı güreş müsabakaları düzenlendi.

İlki düzenlenen Merzifon yağlı güreşlerinde başpehlivanlığı Ordu Ünye'den Recep Kara alırken, ikinciliği Amasya’dan Ali Rıza Kaya, üçüncülüğü ise yine Amasya'dan Nuri Zengin aldı. Kırkpınar başpehlivanı Samsun Ladik’ten Fatih Atlı, Antalya'dan İsmail Balaban, Antalya’dan Orhan Okulu çeyrek finale kaldı.

Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kırkpınara kol bağlamış bütün başpehlivanların hepsinin müsabakalarda olduğunu belirterek, kaliteli güreşler yapıldığını söyledi.

Diğer başpehlivan arkadaşlarının da çok güzel güreştiklerini ifade eden Kara, "Hepsini tebrik ediyorum ama güreşte bir tane şampiyon çıkıyor. Önemli olan ata sporunun bu şekilde yaşatılması seyirci memnun olduysa ne mutlu bize" dedi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber