Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 14 Ekim 2016 - 20:08 Yorum: 0

15 milyona mal olacak Sarnıç Han’ın temeli atıldı

Körfez Belediyesi tarafından projelendirilen ve 15 milyon TL'ye mal olacak Sarnıç Han'ın temeli geniş katılımlı törenle atıldı.

15 milyona mal olacak  Sarnıç Han’ın temeli atıldı

Körfez Belediyesi tarafından projelendirilen ve 15 milyon TL'ye mal olacak Sarnıç Han'ın temeli geniş katılımlı törenle atıldı.

Körfez ilçesi Tütünçiftlik mahallesinde projelendirilen Sarnıç Han için temel atma töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran'ın yanısıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Cani AK Partti Milletvekilleri Cemil Yaman ve Mehmet Akif Yılmaz ile çok sayıda protokol davetlisi katıldı. Osmanlı Mimarisinden esinlenerek projelendirilen Sarnıç Han'ın tamamlanmasıyla çevreye ve kente sosyal kazanım sağlaması hedefleniyor.

Temel atma töreninde açılış konuşması yaparak bir büyük projeyi daha ilçeye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, "Bugün burada 15 milyona mal olacak Sarnıç han projesini hayata geçiriyoruz. Aylar süren kazık sistemleri çalışmasının tamamlanmasının ardından temel atma işlemiyle inşallah projeyi 1 senede bitireceğiz" dedi.

Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak ise, "Kentimiz hızla gelişiyor. Eskiden büyükşehir belediyelerinin yapamadıkları projeleri artık ilçe belediyeleri yapacak kadar güçlü hale geldi. Hayata geçirilen proje eminim ki Körfezimiz'in geleceğinde mihenk taşı olacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kesilen kurban ile Sarnıç Han'ın temel atma töreni gerçekleştirildi. Törenin ardından katılımcılara aşure ve çeşitli ikramlar dağıtıldı. Kentin marka değerini yükseltecek Sarnıç Han projesi Tütünçiftlik merkeze inşa edilecek. Mardin taşı kullanılarak inşa edilecek yapıda ayrıca el işçiliği taş oymaları da kullanılacak. Sarnıç Han İş Merkezi, kamu binaları arasında ilk yeşil bina sertifikası alması hedeflenen bir yapı olarak inşa edilecek. Yeşil bina olması için yer altı suları drenaj kuyularında toplanıp çevre sulama da kullanılacak. Ayrıca iş merkezinin çevre aydınlatması, yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerji panelleri ile sağlanacak. İç bahçe ve çevre peyzaj alanları, az su ihtiyacı olan bitkilerle çevrelenecek. Bununla birlikte iş merkezinin ortak alanları ve çevre aydınlatması az enerji tüketen LED aydınlatmalarla donatılacak.

15 milyona mal olacak Sarnıç Han’ın temeli atıldı

15 milyona mal olacak Sarnıç Han’ın temeli atıldı

15 milyona mal olacak Sarnıç Han’ın temeli atıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber