Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 28 Kasım 2014 - 21:31 Yorum: 0

15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı devam ediyor

Anadolu Ajansı'nın Global İletişim Ortağı olduğu 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı üçüncü gününde çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı devam ediyor

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 15. Uluslararası Fuarı, CNR Expo'da devam ediyor. 

Anadolu Ajansı'nın (AA) Global İletişim Ortağı bulunduğu fuar, katılımcı firmalar ile alım heyetlerini ve yatırımcıları buluşturmasının beraberinde muhtelif etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. 

Fuarda 100'ü aşkın ülkeden gelen ziyaretçiler, 100 bin metrekare alana yayılmış 8 salonda, savunma sanayisinden toplu nakil sistemlerine, turizmden makine endüstrisine, bilgi teknolojilerinden tekstile, gıdadan inşaata kadar geniş bir yelpazedeki takribî 1.000 katılımcı firmanın ürünlerini ve çalışmalarını tetkik ve işbirlikleri geliştirme imkanı buluyor. 

İnsansız hava araçlarının, en son teknoloji ile imal edilen savunma endüstri ürünlerinin, yerli yarış otomobili ve teknolojik yeniliklerin sergilendiği High-Tech Port, fuarın en iyi alaka çeken bölümlerinden olurken, ziyaretçilerin teknolojik ürünler ile fotoğraf çekme yarışına girmeleri renkli görüntülere sahne oldu. 

Fuarda gerçekleştirilen memleket sunumları, ayrıcalıklı coğrafyalardan katılımcıların kültürel aktiviteleri, yöresel kıyafetleri ve ürünleriyle zevk toplarken, kazanç ve ticaret fırsatları da ziyaretçi iş adamlarına aktarıldı.

Katılımcı şirketler içinde fuar süresince ve gün boyunca fazla fazla sayıda ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilirken, bu görüşmelerin sayısında ve sürelerinde önceki fuarlara nazaran artış yaşandığı gözlendi. 

AA arşivlik eserleriyle alaka çekiyor 

Fuarın, Global İletişim Ortağı olan Anadolu Ajansı standında ise kurumun yaşama geçirdiği finans ve enerji terminallerinin yanı paradigma son dönemde hız elde eden vatan dışı yapılanması tanıtıldı. İşbirliği görüşmelerinin de yapıldığı AA standında kurumun Türkçe, İngilizce ve Arapça şekilde yayımladığı Mısır, Gazze ve Suriye'de yaşananlara dair arşiv kıymeti taşıyan 'AA Oradaydı' kitap serisi ve yıllıkları ziyaretçiler vasıtası ile alaka gördü.

Türkçe'nin yanı paradigma İngilizce, Arapça, BHS (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça), Rusça, Kürtçe, Fransızca ve Arnavutça olmak üzere 8 ayrı dilde yayın oluşturan AA'nın standına, bilhassa fuara eklenmiş olan yabancı misafirlerin hususi alaka gösterdiği görülürken, AA'nın global habercilik atılımlarından duyulan memnuniyet dile getirildi.

Cuma namazında 3 dilde hutbe okundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı yapılan fuarın üçüncü gününde, ilk şekilde MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Satınalma Müdürleri Endeksi'nin (SAMEKS) kasım ayı sonuçlarını düzenlediği basın toplantısında açıkladı. 15. MÜSİAD Uluslararası Fuar etkinlikleri 'High Tech Port CEO Forum' ile devam etti. 

Fuar dalında ayrılan takribî 4 bin benlik hususi bölümde cuma namazı da kılındı. MÜSİAD üyesi Gazi Mısırlı'nın kıldırdığı cuma namazında, İslam dünyasından ve ayrıcalıklı ülkelerinden fazla fazla sayıda katılımcının yer almasından dolayı cuma hutbesi Türkçe, Arapça ve İngilizce şekilde üç dilde okundu. Hutbede İslam devletleri ve müslümanlar arasında birlik ve beraberliğin artırılmasına yönelik mesajlara yer verildi. 

 

Kaynak: AA

ETİKETLER: Anadolu , global , fuar
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber